vtorooddelencikreativci

Погледни ги другите фотографии од второоделенците- креативци од  ОУ „Јан Амос Коменски“
и прочитај што ни напишаа нивните наставници:

 

Ања, Алексеј, Ангела, Петар, Ведра, Ангела, Јован, Сара,  Лука, Вероника, Ведран, Максим, Мила и Андреја се второроделенци во ОУ „Јан Амос Коменски“ во Скопје. Овие ученици од II-в одделение ги учи наставничката Роза Василевска, долгогодишна и призната наставничка во ова училиште. Но во ова слатко мало одделение каде учат големи креативци се наоѓа и Славе Павловски, сертифициран асистент во наставата за деца на кои им е потребна помош и адаптација во учењето.Тие двајца се грижат за децата и за нивниот психофизички развој воопшто.

 

„За креативноста на малите јунаци од II-в одделение зборуваат изложбите во самата училница и  паноата во холот. Овие вредни ученици се покажаа уште минатата година со изработка на детски книги по општество и музичко образование, а годинава и по математика ја изработија математичката сликовница „Црвенкапа“. Имаат и многу ликовните изработки од глина и пластелин на тема тркалезен и аглест волумен.

 

Овие дечиња многу се добри во изведување на приредби како и драматизација на четива и лектири. Изработија и честитки за нивните мајки по повод денот на жената, 8-ми Март.  Неколкупати имаат учествувано на ликовни и литературни конкурси и имаат освоени награди, па дури минатата година освоија награди и на математичкиот натпревар „Кенгур“.  И оваа година повеќе од половина одделение сепријави за учество на натпреварот.

 

Овие фотографии зборуваат за тоа колку многу се креативни и работливи овие деца. Особено им е омилен часот по физичко образование на кој со восхит одиме три пати во неделата.

 

Браво за сите нив и за нивното другарство и заедништво. Голема благодарност до нивните родители за огромната подршка“- велат нивните наставници.

[huge_it_portfolio id=”19″]

@import url(http://libi.mk/wp-content/plugins/siteorigin-panels/css/front-flex.min.css); #pgc-7272-0-0 { width:100%;width:calc(100% – ( 0 * 30px ) ) } #pg-7272-0 , #pg-7272-1 , #pg-7272-2 , #pl-7272 .so-panel { margin-bottom:30px } #pgc-7272-1-0 , #pgc-7272-1-2 { width:10%;width:calc(10% – ( 0.9 * 30px ) ) } #pgc-7272-1-1 { width:80%;width:calc(80% – ( 0.2 * 30px ) ) } #pgc-7272-2-0 , #pgc-7272-2-2 { width:20%;width:calc(20% – ( 0.8 * 30px ) ) } #pgc-7272-2-1 { width:60%;width:calc(60% – ( 0.4 * 30px ) ) } #pl-7272 .so-panel:last-child { margin-bottom:0px } #pg-7272-0.panel-no-style, #pg-7272-0.panel-has-style > .panel-row-style , #pg-7272-1.panel-no-style, #pg-7272-1.panel-has-style > .panel-row-style , #pg-7272-2.panel-no-style, #pg-7272-2.panel-has-style > .panel-row-style { -webkit-align-items:flex-start;align-items:flex-start } #panel-7272-2-1-0> .panel-widget-style { padding:10px 0px 10px 0px } @media (max-width:1024px) and (min-width:321px) { #pg-7272-1.panel-no-style, #pg-7272-1.panel-has-style > .panel-row-style , #pg-7272-2.panel-no-style, #pg-7272-2.panel-has-style > .panel-row-style { -ms-flex-wrap:wrap;-webkit-flex-wrap:wrap;flex-wrap:wrap } #pg-7272-1 .panel-grid-cell , #pg-7272-2 .panel-grid-cell { -ms-flex:0 1 50%;-webkit-flex:0 1 50%;flex:0 1 50%;margin-right:0;margin-bottom:30px } #pg-7272-1 .panel-grid-cell:nth-last-child(1) , #pg-7272-2 .panel-grid-cell:nth-last-child(1) { margin-bottom:0 } #pg-7272-1 .panel-grid-cell:nth-child(even) , #pg-7272-2 .panel-grid-cell:nth-child(even) { padding-left:15px } #pg-7272-1 .panel-grid-cell:nth-child(odd) , #pg-7272-2 .panel-grid-cell:nth-child(odd) { padding-right:15px } } @media (max-width:320px){ #pg-7272-0.panel-no-style, #pg-7272-0.panel-has-style > .panel-row-style , #pg-7272-1.panel-no-style, #pg-7272-1.panel-has-style > .panel-row-style , #pg-7272-2.panel-no-style, #pg-7272-2.panel-has-style > .panel-row-style { -webkit-flex-direction:column;-ms-flex-direction:column;flex-direction:column } #pg-7272-0 .panel-grid-cell , #pg-7272-1 .panel-grid-cell , #pg-7272-2 .panel-grid-cell { margin-right:0 } #pg-7272-0 .panel-grid-cell , #pg-7272-1 .panel-grid-cell , #pg-7272-2 .panel-grid-cell { width:100% } #pgc-7272-1-0 , #pgc-7272-1-1 , #pgc-7272-2-0 , #pgc-7272-2-1 { margin-bottom:30px } #pl-7272 .panel-grid-cell { padding:0 } #pl-7272 .panel-grid .panel-grid-cell-empty { display:none } #pl-7272 .panel-grid .panel-grid-cell-mobile-last { margin-bottom:0px } }

user