Марија и Маги читаат и зборуваат за книгите од едицијата „Исидора Мун“ од Хариет Мункастер

Марија и Маги читаат и зборуваат за книгите од едицијата „Исидора Мун“ од Хариет Мункастер (Арс Ламина – публикации, Либи 2017).   *Деца! Која е вашата омилена книга? Кој е вашиот омилен лик?   Пишете ни писмо, нацртајте ни цртеж,… Continue Reading

OУ „Никола Вапцаров” – Скопје

ЛИЧНА КАРТА НА УЧИЛИШТЕТО Име на училиштето: : OУ „Никола Вапцаров” – Скопје Адреса: ул. „Браќа Реџепагич” бб, Чаир, Скопје Роденден на училиштето: Јануари 1980 Патронен празник: 09 Декември Број на паралелки/ученици: 731 ученици / 31 паралелки Наставен јазик: Албански… Continue Reading

Марија ни зборува за книгата „Лесната принцеза“

Марија ни зборува за книгата „Лесната принцеза“ од Џорџ Мекдоналд (Скопје: Арс Ламина – публикации, Либи 2017).   *Деца! Која е вашата омилена книга? Кој е вашиот омилен лик?   Пишете ни писмо, нацртајте ни цртеж, снимете видео! Пратете ни… Continue Reading

vtorooddelenci mr mr

Погледни ги другите фотографии од второоделенците- креативци од  ОУ „Јан Амос Коменски“ и прочитај што ни напишаа нивните наставници:   Ања, Алексеј, Ангела, Петар, Ведра, Ангела, Јован, Сара,  Лука, Вероника, Ведран, Максим, Мила и Андреја се второроделенци во ОУ „Јан… Continue Reading

klasaedytekreative

Nxënësit e klasës së dytë – kreativë nga shkolla fillore “Jan Amos Komenski” në Shkup na dërguan fotografi që flasin për atë sa janë krijues dhe punëtorë këta fëmijë. [huge_it_portfolio id=”19″] @import url(http://libi.mk/wp-content/plugins/siteorigin-panels/css/front-flex.min.css); #pgc-7352-0-0 , #pgc-7352-3-0 { width:100%;width:calc(100% – (… Continue Reading

vtorooddelencikreativci

Погледни ги другите фотографии од второоделенците- креативци од  ОУ „Јан Амос Коменски“ и прочитај што ни напишаа нивните наставници:   Ања, Алексеј, Ангела, Петар, Ведра, Ангела, Јован, Сара,  Лука, Вероника, Ведран, Максим, Мила и Андреја се второроделенци во ОУ „Јан… Continue Reading

Ванеса Томова ни раскажува за нејзината омилена книга „Грдото пајче“

Ванеса Томова, ученичка во II-а одд. во училиштето „Војдан Чернодрински“, ни испрати цртеж и видео за нејзината омилена книга „Грдото пајче“. @import url(http://libi.mk/wp-content/plugins/siteorigin-panels/css/front-flex.min.css); #pgc-7240-0-0 { width:100%;width:calc(100% – ( 0 * 30px ) ) } #pg-7240-0 , #pg-7240-1 , #pl-7240 .so-panel… Continue Reading

Дарија ни раскажува за нејзината омилена книга „Снежана“

@import url(http://libi.mk/wp-content/plugins/siteorigin-panels/css/front-flex.min.css); #pgc-7228-0-0 { width:100%;width:calc(100% – ( 0 * 30px ) ) } #pg-7228-0 , #pg-7228-1 , #pl-7228 .so-panel { margin-bottom:30px } #pgc-7228-1-0 , #pgc-7228-1-2 { width:20%;width:calc(20% – ( 0.8 * 30px ) ) } #pgc-7228-1-1 { width:60%;width:calc(60% – (… Continue Reading