Деана ни раскажува за нејзината омилена книга „Девојчето со кибритчињата“…

@import url(http://libi.mk/wp-content/plugins/siteorigin-panels/css/front-flex.min.css); #pgc-7198-0-0 { width:100%;width:calc(100% – ( 0 * 30px ) ) } #pg-7198-0 , #pg-7198-1 , #pl-7198 .so-panel { margin-bottom:30px } #pgc-7198-1-0 , #pgc-7198-1-2 { width:20%;width:calc(20% – ( 0.8 * 30px ) ) } #pgc-7198-1-1 { width:60%;width:calc(60% – (… Continue Reading

Марија и Маги ни кажуваат неколку стихотворбички од книгите „Деца цветови“

Марија и Маги ни кажуваат неколку стихотворбички од книгите „Деца цветови“ од Елизабет Гордон, во препев на Виктор Јовановски и со илустрации од М. Т. Рос. (Скопје: Арс Либрис, дел од Арс Ламина – Публикации, 2016).   *Деца! Која е… Continue Reading

brakjamiladinovciprobistip

ЛИЧНА КАРТА НА УЧИЛИШТЕТО   Име на училиштето:  ООУ „Браќа Миладиновци“ – Пробиштип Општина:  Пробиштип Адреса:  Ул. „Гоце Делчев“, бр. 2, Пробиштип Роденден на училиштето:  21 март и се слави како патронен празник Број на паралелки/ученици:  41 паралелка, 707 ученика Наставен јазик:  Македонски јазик… Continue Reading

strashopindzur

ЛИЧНА КАРТА НА УЧИЛИШТЕТО Име на училиштето: ООУ „Страшо Пинџур“ Општина: с. Мало Коњари, Прилеп Роденден на училиштето: 5 март и се слави како патронен празник Број на паралелки/ученици: 184 ученици / 15 паралелки Наставен јазик: Македонски јазик ООУ „Страшо… Continue Reading

Марија ни зборува за книгата „Змејот на татко ми“

Марија ни зборува за книгата „Змејот на татко ми“ од Рут Стајлс Ганет (Скопје: Арс Ламина – публикации, 2017).   *Деца! Која е вашата омилена книга? Кој е вашиот омилен лик?   Пишете ни писмо, нацртајте ни цртеж, снимете видео!… Continue Reading

Мали огласи (и уште по нешто)

Марија (4 одд.) ни чита избор песни од „Мали огласи и уште по нешто“ од Дејан Алексиќ, во препев на Владимир Мартиновски и со илустрации од Александра Филипоска (Скопје: Арс Ламина – публикации, Либи, 2017).   *Деца! Која е вашата… Continue Reading

МАГИ ЧИТА: КАКО ЈАСНА ГО ЗАСАКА СНЕГОТ

Маги (2 одд.) ни ја чита приказната „Како Јасна го засака снегот“ од Билјана С. Црвенковска, објавена во рубриката ‘Љубов на прв збор’ од јануарскиот број на МИНИ ЛИБИ (бр.8/2018).   *Деца! Која е вашата омилена книга? Кој е вашиот… Continue Reading

Награден конкурс – Снежни лудории (Мини Либи #08)

[huge_it_portfolio id=”17″] @import url(http://libi.mk/wp-content/plugins/siteorigin-panels/css/front-flex.css); #pgc-6354-0-0 { width:100%;width:calc(100% – ( 0 * 30px ) ) } #pg-6354-0 , #pl-6354 .so-panel { margin-bottom:30px } #pgc-6354-1-0 , #pgc-6354-1-2 { width:20%;width:calc(20% – ( 0.8 * 30px ) ) } #pgc-6354-1-1 { width:60%;width:calc(60% – (… Continue Reading

Награден конкурс – Снежни лудории (ЛИБИ #8)

[huge_it_portfolio id=”16″] @import url(http://libi.mk/wp-content/plugins/siteorigin-panels/css/front-flex.css); #pgc-6328-0-0 { width:100%;width:calc(100% – ( 0 * 30px ) ) } #pg-6328-0 , #pl-6328 .so-panel { margin-bottom:30px } #pgc-6328-1-0 , #pgc-6328-1-2 { width:20%;width:calc(20% – ( 0.8 * 30px ) ) } #pgc-6328-1-1 { width:60%;width:calc(60% – (… Continue Reading