agiiema

Аги и Ема“ од Игор Коларов е нежна приказна за едно вистинско пријателство  помеѓу осаменото деветгодишно момче Аги и необичната старица Ема, и нивниот заеднички бунт против суровиот и отуѓен свет.

Романот е добитник на наградата на „Политикин забавник“ за најдобра детска книга.

Можете да ја најдете во книжарниците „Литература.мк“.