Марија и Маги читаат и зборуваат за книгите од едицијата „Исидора Мун“ од Хариет Мункастер

Марија и Маги читаат и зборуваат за книгите од едицијата „Исидора Мун“ од Хариет Мункастер (Арс Ламина – публикации, Либи 2017).   *Деца! Која е вашата омилена книга? Кој е вашиот омилен лик?   Пишете ни писмо, нацртајте ни цртеж,… Continue Reading

Марија ни зборува за книгата „Лесната принцеза“

Марија ни зборува за книгата „Лесната принцеза“ од Џорџ Мекдоналд (Скопје: Арс Ламина – публикации, Либи 2017).   *Деца! Која е вашата омилена книга? Кој е вашиот омилен лик?   Пишете ни писмо, нацртајте ни цртеж, снимете видео! Пратете ни… Continue Reading

Ванеса Томова ни раскажува за нејзината омилена книга „Грдото пајче“

Ванеса Томова, ученичка во II-а одд. во училиштето „Војдан Чернодрински“, ни испрати цртеж и видео за нејзината омилена книга „Грдото пајче“. @import url(http://libi.mk/wp-content/plugins/siteorigin-panels/css/front-flex.min.css); #pgc-7240-0-0 { width:100%;width:calc(100% – ( 0 * 30px ) ) } #pg-7240-0 , #pg-7240-1 , #pl-7240 .so-panel… Continue Reading

Дарија ни раскажува за нејзината омилена книга „Снежана“

@import url(http://libi.mk/wp-content/plugins/siteorigin-panels/css/front-flex.min.css); #pgc-7228-0-0 { width:100%;width:calc(100% – ( 0 * 30px ) ) } #pg-7228-0 , #pg-7228-1 , #pl-7228 .so-panel { margin-bottom:30px } #pgc-7228-1-0 , #pgc-7228-1-2 { width:20%;width:calc(20% – ( 0.8 * 30px ) ) } #pgc-7228-1-1 { width:60%;width:calc(60% – (… Continue Reading

Деана ни раскажува за нејзината омилена книга „Девојчето со кибритчињата“…

@import url(http://libi.mk/wp-content/plugins/siteorigin-panels/css/front-flex.min.css); #pgc-7198-0-0 { width:100%;width:calc(100% – ( 0 * 30px ) ) } #pg-7198-0 , #pg-7198-1 , #pl-7198 .so-panel { margin-bottom:30px } #pgc-7198-1-0 , #pgc-7198-1-2 { width:20%;width:calc(20% – ( 0.8 * 30px ) ) } #pgc-7198-1-1 { width:60%;width:calc(60% – (… Continue Reading

Марија и Маги ни кажуваат неколку стихотворбички од книгите „Деца цветови“

Марија и Маги ни кажуваат неколку стихотворбички од книгите „Деца цветови“ од Елизабет Гордон, во препев на Виктор Јовановски и со илустрации од М. Т. Рос. (Скопје: Арс Либрис, дел од Арс Ламина – Публикации, 2016).   *Деца! Која е… Continue Reading

Марија ни зборува за книгата „Змејот на татко ми“

Марија ни зборува за книгата „Змејот на татко ми“ од Рут Стајлс Ганет (Скопје: Арс Ламина – публикации, 2017).   *Деца! Која е вашата омилена книга? Кој е вашиот омилен лик?   Пишете ни писмо, нацртајте ни цртеж, снимете видео!… Continue Reading

Мали огласи (и уште по нешто)

Марија (4 одд.) ни чита избор песни од „Мали огласи и уште по нешто“ од Дејан Алексиќ, во препев на Владимир Мартиновски и со илустрации од Александра Филипоска (Скопје: Арс Ламина – публикации, Либи, 2017).   *Деца! Која е вашата… Continue Reading

МАГИ ЧИТА: КАКО ЈАСНА ГО ЗАСАКА СНЕГОТ

Маги (2 одд.) ни ја чита приказната „Како Јасна го засака снегот“ од Билјана С. Црвенковска, објавена во рубриката ‘Љубов на прв збор’ од јануарскиот број на МИНИ ЛИБИ (бр.8/2018).   *Деца! Која е вашата омилена книга? Кој е вашиот… Continue Reading

Марија ни зборува за книгата „Морските самовили“

Марија ни зборува за книгата „Морските самовили“ од Лиман Френк Баум (Скопје: Арс Ламина – публикации, 2016).   *Деца! Која е вашата омилена книга? Кој е вашиот омилен лик?   Пишете ни писмо, нацртајте ни цртеж, снимете видео! Пратете ни… Continue Reading