ДЕВОЈЧЕТО И ДВАНАЕСЕТТЕ МЕСЕЦИ

Магдалена (2 одд.) ни ја чита приказната ДЕВОЈЧЕТО И ДВАНАЕСЕТТЕ МЕСЕЦИ (адаптација Билјана С. Црвенковска, илустрации Катерина Николовска, Скопје: Арс Ламина – публикации, Либи, 2016).   * Деца! Која е вашата омилена книга? Кој е вашиот омилен лик? Пишете ни… Continue Reading

Марија ни зборува за книгата „Што сонуваше Дедо Мраз“ од Билјана С. Црвенковска.

Како дел од својата кампања за негување на читањето и љубовта кон книгите кај најмладите, „Арс Ламина“ ја започна својата соработка со Марија и Маги, двете сестри кои обожаваат да читаат. Омилено хоби на Марија и Маги се книгите, за… Continue Reading