gradno

  • Вака правилно се плива градно.

  1. 1

Градниот стил се изведува со едновремено движење на двете раце кон напред при што лактовите мораат да бидат под нивото на водата. Движењето на нозете се синхронизирани со оние на рацете, но за разлика од останатите стилови на пливање, овде тие се движат налик на пливањето на жабите.

 

Овој стил е најстар и најбавен, но и најтежок зашто бара голема сила во нозете и рамената.

@import url(http://libi.mk/wp-content/plugins/siteorigin-panels/css/front-flex.css); #pgc-4250-0-0 { width:100%;width:calc(100% – ( 0 * 30px ) ) } #pg-4250-0 , #pl-4250 .so-panel { margin-bottom:30px } #pgc-4250-1-0 , #pgc-4250-1-2 { width:25%;width:calc(25% – ( 0.75 * 30px ) ) } #pgc-4250-1-1 { width:50%;width:calc(50% – ( 0.5 * 30px ) ) } #pl-4250 .so-panel:last-child { margin-bottom:0px } #pg-4250-0.panel-no-style, #pg-4250-0.panel-has-style > .panel-row-style , #pg-4250-1.panel-no-style, #pg-4250-1.panel-has-style > .panel-row-style { -webkit-align-items:flex-start;align-items:flex-start } @media (max-width:780px){ #pg-4250-0.panel-no-style, #pg-4250-0.panel-has-style > .panel-row-style , #pg-4250-1.panel-no-style, #pg-4250-1.panel-has-style > .panel-row-style { -webkit-flex-direction:column;-ms-flex-direction:column;flex-direction:column } #pg-4250-0 .panel-grid-cell , #pg-4250-1 .panel-grid-cell { margin-right:0 } #pg-4250-0 .panel-grid-cell , #pg-4250-1 .panel-grid-cell { width:100% } #pgc-4250-1-0 , #pgc-4250-1-1 { margin-bottom:30px } #pl-4250 .panel-grid-cell { padding:0 } #pl-4250 .panel-grid .panel-grid-cell-empty { display:none } #pl-4250 .panel-grid .panel-grid-cell-mobile-last { margin-bottom:0px } }