neverojatnizivotinskidomovi

Изработка на скапоцен накит од страна на ларва од воден молец

Бидејќи ларвите за градење на своите куќички користат материјал што можат да го најдат околу себе, луѓето се сетиле дека можат да ги искористат овие „уметници“ за изработка на уникатен накит.

 

При одгледување на ларвите од водени молци, луѓето на дното од аквариумот ставаат разни мали парченца од злато, бисери, скапоцени каменчиња, и оставаат на ларвите „уметнички да се изразат“ при изградба на своите куќички со овие скапоцени материјали. Кога ларвите ќе созреат, ги напуштаат куќичките и тие стануваат скапоцен и уникатен накит за луѓето.

Големиот корален гребен

@import url(http://libi.mk/wp-content/plugins/siteorigin-panels/css/front-flex.min.css); #pgc-8106-0-0 { width:100%;width:calc(100% – ( 0 * 30px ) ) } #pl-8106 #panel-8106-0-0-0 , #pl-8106 #panel-8106-1-1-0 , #pl-8106 #panel-8106-1-1-1 , #pl-8106 #panel-8106-1-1-2 , #pl-8106 #panel-8106-1-1-3 , #pl-8106 #panel-8106-1-1-4 , #pl-8106 #panel-8106-1-1-5 , #pl-8106 #panel-8106-1-1-6 { } #pg-8106-0 , #pg-8106-1 , #pl-8106 .so-panel { margin-bottom:30px } #pgc-8106-1-0 , #pgc-8106-1-2 { width:10%;width:calc(10% – ( 0.9 * 30px ) ) } #pgc-8106-1-1 { width:80%;width:calc(80% – ( 0.2 * 30px ) ) } #pl-8106 .so-panel:last-child { margin-bottom:0px } #pg-8106-1.panel-no-style, #pg-8106-1.panel-has-style > .panel-row-style { -webkit-align-items:flex-start;align-items:flex-start } @media (max-width:1024px) and (min-width:321px) { #pg-8106-1.panel-no-style, #pg-8106-1.panel-has-style > .panel-row-style { -ms-flex-wrap:wrap;-webkit-flex-wrap:wrap;flex-wrap:wrap } #pg-8106-1 .panel-grid-cell { -ms-flex:0 1 50%;-webkit-flex:0 1 50%;flex:0 1 50%;margin-right:0;margin-bottom:30px } #pg-8106-1 .panel-grid-cell:nth-last-child(1) { margin-bottom:0 } #pg-8106-1 .panel-grid-cell:nth-child(even) { padding-left:15px } #pg-8106-1 .panel-grid-cell:nth-child(odd) { padding-right:15px } } @media (max-width:320px){ #pg-8106-0.panel-no-style, #pg-8106-0.panel-has-style > .panel-row-style , #pg-8106-1.panel-no-style, #pg-8106-1.panel-has-style > .panel-row-style { -webkit-flex-direction:column;-ms-flex-direction:column;flex-direction:column } #pg-8106-0 .panel-grid-cell , #pg-8106-1 .panel-grid-cell { margin-right:0 } #pg-8106-0 .panel-grid-cell , #pg-8106-1 .panel-grid-cell { width:100% } #pgc-8106-1-0 , #pgc-8106-1-1 { margin-bottom:30px } #pl-8106 .panel-grid-cell { padding:0 } #pl-8106 .panel-grid .panel-grid-cell-empty { display:none } #pl-8106 .panel-grid .panel-grid-cell-mobile-last { margin-bottom:0px } }