rekordihulahop

  • – Арон Хибс од Кулумбус, Охајо, го поставил рекордот за најдолго вртење на хулахоп. Тој вртел дури 74 часа и 54 минути, од 22 до 25 октомври 2009 година.
  • – Рекордот за најмногу вртења на хулахоп наеднаш, го држи Неверојатната Марава, која има свртено 160 пати во еден подвиг, без застанување.
  • – На 19. февруари 2013 година во Тајланд е постигнат рекордот со најголем број луѓе што истовремено вртеле хулахопи. Вкупно 4.483 луѓе вртеле хулахоп без прекин 7 минути на стадионот на Универзитетот Тамасмат во Тајланд.
  • – Најголемиот обрач со дијаметар од 5,04 метри го има вртено Ашрита Фурман од САД во 2010 година.
  • – Во 2010 година 70 членови на тимот „Хупрама“ во Нешвил истрчаа полумаратон од 21 километар вртејќи хулахопи.

@import url(http://libi.mk/wp-content/plugins/siteorigin-panels/css/front-flex.min.css); #pgc-8213-0-0 { width:100%;width:calc(100% – ( 0 * 30px ) ) } #pl-8213 #panel-8213-0-0-0 , #pl-8213 #panel-8213-1-1-0 { } #pg-8213-0 , #pg-8213-1 , #pl-8213 .so-panel { margin-bottom:30px } #pgc-8213-1-0 , #pgc-8213-1-2 { width:10%;width:calc(10% – ( 0.9 * 30px ) ) } #pgc-8213-1-1 { width:80%;width:calc(80% – ( 0.2 * 30px ) ) } #pl-8213 .so-panel:last-child { margin-bottom:0px } #pg-8213-1.panel-no-style, #pg-8213-1.panel-has-style > .panel-row-style { -webkit-align-items:flex-start;align-items:flex-start } @media (max-width:1024px) and (min-width:321px) { #pg-8213-1.panel-no-style, #pg-8213-1.panel-has-style > .panel-row-style { -ms-flex-wrap:wrap;-webkit-flex-wrap:wrap;flex-wrap:wrap } #pg-8213-1 .panel-grid-cell { -ms-flex:0 1 50%;-webkit-flex:0 1 50%;flex:0 1 50%;margin-right:0;margin-bottom:30px } #pg-8213-1 .panel-grid-cell:nth-last-child(1) { margin-bottom:0 } #pg-8213-1 .panel-grid-cell:nth-child(even) { padding-left:15px } #pg-8213-1 .panel-grid-cell:nth-child(odd) { padding-right:15px } } @media (max-width:320px){ #pg-8213-0.panel-no-style, #pg-8213-0.panel-has-style > .panel-row-style , #pg-8213-1.panel-no-style, #pg-8213-1.panel-has-style > .panel-row-style { -webkit-flex-direction:column;-ms-flex-direction:column;flex-direction:column } #pg-8213-0 .panel-grid-cell , #pg-8213-1 .panel-grid-cell { margin-right:0 } #pg-8213-0 .panel-grid-cell , #pg-8213-1 .panel-grid-cell { width:100% } #pgc-8213-1-0 , #pgc-8213-1-1 { margin-bottom:30px } #pl-8213 .panel-grid-cell { padding:0 } #pl-8213 .panel-grid .panel-grid-cell-empty { display:none } #pl-8213 .panel-grid .panel-grid-cell-mobile-last { margin-bottom:0px } }