staklenizabi

  • Истражи повеќе за стаклените жаби

  1. 1

„Стаклените жаби“ имаат проѕирен стомак и зелен грб. Ги има во Централна и во Јужна Америка. Обично живеат на дрвата, но за време на парење се симнуваат во реките. Научниците сè уште не ја откриле причината за проѕирните стомаци на овие жаби, но се претпоставува дека тоа им помага на овие мали ноќни животни да останат подобро скриени преку ден.

@import url(http://libi.mk/wp-content/plugins/siteorigin-panels/inc/../css/front-flex.css); #pgc-2228-0-0 { width:100%;width:calc(100% – ( 0 * 30px ) ) } #pg-2228-0 , #pl-2228 .so-panel { margin-bottom:30px } #pgc-2228-1-0 , #pgc-2228-1-2 { width:25%;width:calc(25% – ( 0.75 * 30px ) ) } #pgc-2228-1-1 { width:50%;width:calc(50% – ( 0.5 * 30px ) ) } #pl-2228 .so-panel:last-child { margin-bottom:0px } #pg-2228-1.panel-no-style, #pg-2228-1.panel-has-style > .panel-row-style { -webkit-align-items:flex-start;align-items:flex-start } @media (max-width:780px){ #pg-2228-0.panel-no-style, #pg-2228-0.panel-has-style > .panel-row-style , #pg-2228-1.panel-no-style, #pg-2228-1.panel-has-style > .panel-row-style { -webkit-flex-direction:column;-ms-flex-direction:column;flex-direction:column } #pg-2228-0 .panel-grid-cell , #pg-2228-1 .panel-grid-cell { margin-right:0 } #pg-2228-0 .panel-grid-cell , #pg-2228-1 .panel-grid-cell { width:100% } #pgc-2228-1-0 , #pgc-2228-1-1 { margin-bottom:30px } #pl-2228 .panel-grid-cell { padding:0 } #pl-2228 .panel-grid .panel-grid-cell-empty { display:none } #pl-2228 .panel-grid .panel-grid-cell-mobile-last { margin-bottom:0px } }