ООУ„Димитар Поп Георгиев Беровски“

ЛИЧНА КАРТА НА УЧИЛИШТЕТО

Име на училиштето: ООУ„Димитар Поп Георгиев Беровски“

Општина: Ѓорче Петров

Адреса: Ул. „Ѓуро Салај“, бр. 31

Роденден на училиштето: 20 мај и се слави како патронен празник

Постои од: 1959 под името „Моша Пијаде“, 1996 е преименувано во ООУ „Димитар Поп Георгиев Беровски“. Од 2012 работи и подрачното училиште во заедница Хром.

Број на паралелки/ученици: 28 паралелки / 674 ученици

Наставен јазик: Македонски јазик

РОДЕНДЕН НА УЧИЛИШТЕТО :

Почетоците на училиштето датираат од далечната 1959 година, под името „Моша Пијаде“, а од 1996 година е преименувано во ООУ „Димитар Поп Георгиев Беровски“ и на 20.05 се слави патронен празник на училиштето.

Училиштето во свои рамки има и подрачно училиште во урбаната заедница Хром, што почна со работа во учебната 2012/2013 година, само за ученици за одделенска настава од прво до петто одделение. Во учебната 2015/2016 година се реновираше и се догради и на 26.09.2016 година беше свечено пуштено во употреба, како подрачно деветгодишно училиште.

НАШИТЕ УСПЕСИ

Нашите ученици, нашата гордост во текот на учебната 2016/2017 година, беа многу успешни. Еве дел од резултатите што тие ги постигнаа на регионално и државно ниво:

 • Државно првенство во ракомет (женски) – II место (екипно)
 • Регионален натпревар по биологија – III место Андреј Петковски 7б, Александра Петковска 7б
 • Државно првенство – Агротехника – III место Ајла Радончиќ 8а
 • Државно првенство – Сообраќај – I место Сања Цветковска 8а
 • Државно првенство – градежништво и архитектура – II место Иван Митковски 9а
 • Регионален натпревар по математика – III место Димитар Трајковски 7б, Томи Богоески 7б, Ања Миленкова 5б, Виктор Грезу 4в, Матеја Николовска 4г, Ања Миленкова 5б, Теодора Маркушевска 4в
 • Кенгур 2017 – математика – I место Матеј Ристески 8б
 • Регионален натпревар по природни науки – III место Хајра Џанковиќ, Иво Симоновски 6а, Александар Хаџи Андонов 6а, Ања Миленкова 5б
 • Државно првенство по природни науки – I место Теодора Маркушевска 4в
 • Регионален натпревар по физика – III место Катерина Начева 9б
 • Денови на електротехника 2017 – III место Анастасија Динева 9а, Марија Коштревска 9а, Катерина Начева 9б
 • Регионален натпревар по географија – II место Борјан Циклески 8а
 • Регионален – Противпожарен натпревар – I место Димитар Трајковски 7б, Томи Богоески 7б, Андреј Петковски 7б

Во училиштето се реализираат следните проекти:

 • Меѓуетничка интеграција во образованието,
 • Еко-училиште и интеграција на еколошката едукација во македонскиот образовен систем,
 • како и проектот во соработка со Поликлиника „Ѓорче Петров“ – „Училиштето промотор на оралното здравје“.

@import url(http://libi.mk/wp-content/plugins/siteorigin-panels/css/front-flex.css); #pgc-4586-0-0 { width:100%;width:calc(100% – ( 0 * 30px ) ) } #pg-4586-0 , #pg-4586-1 , #pl-4586 .so-panel { margin-bottom:30px } #pgc-4586-1-0 , #pgc-4586-1-3 { width:10%;width:calc(10% – ( 0.9 * 30px ) ) } #pgc-4586-1-1 , #pgc-4586-1-2 { width:40%;width:calc(40% – ( 0.6 * 30px ) ) } #pgc-4586-2-0 , #pgc-4586-2-2 { width:20%;width:calc(20% – ( 0.8 * 30px ) ) } #pgc-4586-2-1 { width:60%;width:calc(60% – ( 0.4 * 30px ) ) } #pl-4586 .so-panel:last-child { margin-bottom:0px } #pg-4586-0.panel-no-style, #pg-4586-0.panel-has-style > .panel-row-style , #pg-4586-1.panel-no-style, #pg-4586-1.panel-has-style > .panel-row-style , #pg-4586-2.panel-no-style, #pg-4586-2.panel-has-style > .panel-row-style { -webkit-align-items:flex-start;align-items:flex-start } #panel-4586-1-1-0> .panel-widget-style { background-color:#f4e6ad;padding:10px 10px 10px 10px } #panel-4586-1-1-1> .panel-widget-style { background-color:#abd6fc;padding:15px 10px 10px 10px } #panel-4586-1-2-0> .panel-widget-style { background-color:#abd6fc;padding:10px 10px 10px 10px } @media (max-width:1024px) and (min-width:781px) { #pg-4586-1.panel-no-style, #pg-4586-1.panel-has-style > .panel-row-style , #pg-4586-2.panel-no-style, #pg-4586-2.panel-has-style > .panel-row-style { -ms-flex-wrap:wrap;-webkit-flex-wrap:wrap;flex-wrap:wrap } #pg-4586-1 .panel-grid-cell , #pg-4586-2 .panel-grid-cell { -ms-flex:0 1 50%;-webkit-flex:0 1 50%;flex:0 1 50%;margin-right:0;margin-bottom:30px } #pg-4586-1 .panel-grid-cell:nth-last-child(-n+2) , #pg-4586-2 .panel-grid-cell:nth-last-child(1) { margin-bottom:0 } #pg-4586-1 .panel-grid-cell:nth-child(even) , #pg-4586-2 .panel-grid-cell:nth-child(even) { padding-left:15px } #pg-4586-1 .panel-grid-cell:nth-child(odd) , #pg-4586-2 .panel-grid-cell:nth-child(odd) { padding-right:15px } } @media (max-width:780px){ #pg-4586-0.panel-no-style, #pg-4586-0.panel-has-style > .panel-row-style , #pg-4586-1.panel-no-style, #pg-4586-1.panel-has-style > .panel-row-style , #pg-4586-2.panel-no-style, #pg-4586-2.panel-has-style > .panel-row-style { -webkit-flex-direction:column;-ms-flex-direction:column;flex-direction:column } #pg-4586-0 .panel-grid-cell , #pg-4586-1 .panel-grid-cell , #pg-4586-2 .panel-grid-cell { margin-right:0 } #pg-4586-0 .panel-grid-cell , #pg-4586-1 .panel-grid-cell , #pg-4586-2 .panel-grid-cell { width:100% } #pgc-4586-1-0 , #pgc-4586-1-1 , #pgc-4586-1-2 , #pgc-4586-2-0 , #pgc-4586-2-1 { margin-bottom:30px } #pl-4586 .panel-grid-cell { padding:0 } #pl-4586 .panel-grid .panel-grid-cell-empty { display:none } #pl-4586 .panel-grid .panel-grid-cell-mobile-last { margin-bottom:0px } }

user