ООУ „Војдан Чернодрински“

ЛИЧНА КАРТА НА УЧИЛИШТЕТО

 

Име на училиштето: ООУ „Војдан Чернодрински“

Општина: Карпош, Скопје

Адреса: Ул. „Дрезденска“, бр. 3

Роденден на училиштето: 16 мај и се слави како патронен празник

Број на паралелки/ученици: 605 ученици / 22 паралелки

Наставен јазик: Македонски јазик

Насмеани и горди

Училиште кое го носи името на наш познат писател – Војдан Чернодрински.

Нашите ученици се горди, затоа што учат токму тука.
Тие активно учествуваат на конкурси и на натпревари и освојуваат награди.

Ова се дел од успесите што тие ги постигнаа во 2017 година.

 • Гран-при награда на литературен конкурс „Писменоста, образованието и народната мудрост се патот кон среќна и светла иднина“
 • Прво место на градски натпревар – литературен конкурс во ДКЦ „Карпош“ (Ана Марјановиќ)
 • Прва награда на општинскиот натпревар по математика (Митко Недановски)
 • Прво место на државниот натпревар на млади техничари и природници во роботика (Матеј Предовиќ)
 • Две први места на градскиот натпревар на детски семафор
 • Прво место на државниот натпревар по биологија (Ема Џонс)
 • Прво место на регионалниот натпревар по хемија
 • Прво место во кошарка на општинскиот натпревар во организација на Општина Карпош
 • Две втори места на литературен конкурс „Живот и дело на Св. Климент Охридски“
 • Втора награда на општинскиот натпревар по математика (Андреј Терпиниј)
 • Две втори места на државниот натпревар на млади техничари и природници во роботика
 • Второ место на градскиот натпревар по физика
 • Две трети награди на општинскиот натпревар по математика (Анастасија Саша Тофовска и Лука Стошевски)
 • Шест трети места на регионалниот натпревар по природни науки
 • Трето место на општинскиот натпревар „Јас имам талент“
 • Трето место на град Скопје и второ место на државно ниво (Филип Андревски)
 • Трето место на општинско ниво во крос

@import url(http://libi.mk/wp-content/plugins/siteorigin-panels/css/front-flex.min.css); #pgc-5450-0-0 { width:100%;width:calc(100% – ( 0 * 30px ) ) } #pg-5450-0 , #pl-5450 .so-panel { margin-bottom:30px } #pgc-5450-1-0 , #pgc-5450-1-3 { width:10%;width:calc(10% – ( 0.9 * 30px ) ) } #pgc-5450-1-1 , #pgc-5450-1-2 { width:40%;width:calc(40% – ( 0.6 * 30px ) ) } #pl-5450 .so-panel:last-child { margin-bottom:0px } #pg-5450-0.panel-no-style, #pg-5450-0.panel-has-style > .panel-row-style , #pg-5450-1.panel-no-style, #pg-5450-1.panel-has-style > .panel-row-style { -webkit-align-items:flex-start;align-items:flex-start } #panel-5450-1-1-0> .panel-widget-style { background-color:#f4e6ad;padding:10px 10px 10px 10px } #panel-5450-1-2-0> .panel-widget-style { background-color:#abd6fc;padding:10px 10px 10px 10px } @media (max-width:1024px) and (min-width:781px) { #pg-5450-1.panel-no-style, #pg-5450-1.panel-has-style > .panel-row-style { -ms-flex-wrap:wrap;-webkit-flex-wrap:wrap;flex-wrap:wrap } #pg-5450-1 .panel-grid-cell { -ms-flex:0 1 50%;-webkit-flex:0 1 50%;flex:0 1 50%;margin-right:0;margin-bottom:30px } #pg-5450-1 .panel-grid-cell:nth-last-child(-n+2) { margin-bottom:0 } #pg-5450-1 .panel-grid-cell:nth-child(even) { padding-left:15px } #pg-5450-1 .panel-grid-cell:nth-child(odd) { padding-right:15px } } @media (max-width:780px){ #pg-5450-0.panel-no-style, #pg-5450-0.panel-has-style > .panel-row-style , #pg-5450-1.panel-no-style, #pg-5450-1.panel-has-style > .panel-row-style { -webkit-flex-direction:column;-ms-flex-direction:column;flex-direction:column } #pg-5450-0 .panel-grid-cell , #pg-5450-1 .panel-grid-cell { margin-right:0 } #pg-5450-0 .panel-grid-cell , #pg-5450-1 .panel-grid-cell { width:100% } #pgc-5450-1-0 , #pgc-5450-1-1 , #pgc-5450-1-2 { margin-bottom:30px } #pl-5450 .panel-grid-cell { padding:0 } #pl-5450 .panel-grid .panel-grid-cell-empty { display:none } #pl-5450 .panel-grid .panel-grid-cell-mobile-last { margin-bottom:0px } }

user