strashopindzur

ЛИЧНА КАРТА НА УЧИЛИШТЕТО

Име на училиштето: ООУ „Страшо Пинџур“

Општина: с. Мало Коњари, Прилеп

Роденден на училиштето: 5 март и се слави како патронен празник

Број на паралелки/ученици: 184 ученици / 15 паралелки

Наставен јазик: Македонски јазик

ООУ „Страшо Пинџур“ од село Мало Коњари е едно од најстарите училишта во регионот. Од моментот на основањето до денес –работи во духот  на неговиот Патрон: само со работа и труд до високи резултати. Од   1954 година па до денес и во иднина ова училиште се стреми кон успех во секој поглед. Секогаш отворено за промени и секогаш во чекор со предизвиците на новото време. Тука секогаш се спојувала традицијата со новите текови. Поминувајќи низ различни временски периоди училиштето опстојува и е расадник на многубројни генерации од кои многу поединци оставија длабоки траги во различни сфери на општествениот живот во РМ и пошироко: во областа на науката, спортот, културата…

 

Денес училиштето ја остварува својата воспитно образовна дејност  во централното училиште во Мало Коњари и подрачните училишта во Големо Коњари и Кадино Село. Во рамките на училиштето работат 7 паралелки во предметна и 8 паралелки во одделенска настава со вкупно 184 ученика.

 

Во нашето училиште работат искусни и вредни наставници кои несебично им го даваат своето знаење на учениците и ги прошируваат нивните видици. Во нашето училиште ние учениците се чувствуваме безбедно како во свој дом. Наставата е ефикасна, квалитетна и прилагодена на потребите на самите ученици, наставниците и опшеството.

 

Повеќе информации на: https://oustrasopindzur.wordpress.com/

@import url(http://libi.mk/wp-content/plugins/siteorigin-panels/css/front-flex.min.css); #pgc-6754-0-0 { width:100%;width:calc(100% – ( 0 * 30px ) ) } #pg-6754-0 , #pl-6754 .so-panel { margin-bottom:30px } #pgc-6754-1-0 , #pgc-6754-1-3 { width:10%;width:calc(10% – ( 0.9 * 30px ) ) } #pgc-6754-1-1 , #pgc-6754-1-2 { width:40%;width:calc(40% – ( 0.6 * 30px ) ) } #pl-6754 .so-panel:last-child { margin-bottom:0px } #pg-6754-0.panel-no-style, #pg-6754-0.panel-has-style > .panel-row-style , #pg-6754-1.panel-no-style, #pg-6754-1.panel-has-style > .panel-row-style { -webkit-align-items:flex-start;align-items:flex-start } #panel-6754-1-1-0> .panel-widget-style { background-color:#f4e6ad;padding:10px 10px 10px 10px } #panel-6754-1-2-0> .panel-widget-style { background-color:#abd6fc;padding:10px 10px 10px 10px } @media (max-width:1024px) and (min-width:321px) { #pg-6754-1.panel-no-style, #pg-6754-1.panel-has-style > .panel-row-style { -ms-flex-wrap:wrap;-webkit-flex-wrap:wrap;flex-wrap:wrap } #pg-6754-1 .panel-grid-cell { -ms-flex:0 1 50%;-webkit-flex:0 1 50%;flex:0 1 50%;margin-right:0;margin-bottom:30px } #pg-6754-1 .panel-grid-cell:nth-last-child(-n+2) { margin-bottom:0 } #pg-6754-1 .panel-grid-cell:nth-child(even) { padding-left:15px } #pg-6754-1 .panel-grid-cell:nth-child(odd) { padding-right:15px } } @media (max-width:320px){ #pg-6754-0.panel-no-style, #pg-6754-0.panel-has-style > .panel-row-style , #pg-6754-1.panel-no-style, #pg-6754-1.panel-has-style > .panel-row-style { -webkit-flex-direction:column;-ms-flex-direction:column;flex-direction:column } #pg-6754-0 .panel-grid-cell , #pg-6754-1 .panel-grid-cell { margin-right:0 } #pg-6754-0 .panel-grid-cell , #pg-6754-1 .panel-grid-cell { width:100% } #pgc-6754-1-0 , #pgc-6754-1-1 , #pgc-6754-1-2 { margin-bottom:30px } #pl-6754 .panel-grid-cell { padding:0 } #pl-6754 .panel-grid .panel-grid-cell-empty { display:none } #pl-6754 .panel-grid .panel-grid-cell-mobile-last { margin-bottom:0px } }

user