brakjamiladinovciprobistip

ЛИЧНА КАРТА НА УЧИЛИШТЕТО

 

Име на училиштето:  ООУ „Браќа Миладиновци“ – Пробиштип

Општина:  Пробиштип

Адреса:  Ул. „Гоце Делчев“, бр. 2, Пробиштип

Роденден на училиштето:  21 март и се слави како патронен празник

Број на паралелки/ученици:  41 паралелка, 707 ученика

Наставен јазик:  Македонски јазик

Нашите ученици со нивните ментори постигнуваат резултати на државните натпревари.

 

Минатата учебна година ги освоивме:

 

На Државниот натпревар по физика:

 – Евгенија Јаковлевска IX одд. – III наградa

 – Драго Јакимовски VIII одд. – III награда

 – Јована Ангелова VIII одд. – III награда

 – Теа Пашовска VIII одд. – пофалница

Ментор: Ратка Стојановска

 

На Државниот натпревар по биологија:

 – Јована Наумова – II награда

Ментор: Силва Зафировска

 

На Државниот натпревар по природни науки:

 – Невена Кимова V одд. – III место

Ментор: Драги Станојковски

 

На натпреварот по англиски јазик Spelling bee:

 – Михајло Милевски – I место

Mентор: Јулијана Маркова

 

На државниот натпревар по математика: Филип Милисов освои II место, а учествуваше и на Јуниорската македонска математичка олимпијада, каде што освои златен медал.

Ментор: Благица Милисова

 

На државниот натпревар по географија:

 – Теа Пашовска – II место

Mентор: Александар Николовски

 

На државниот натпревар по македонски јазик и литература:

 – Моника Денчевска – II место

Ментор: Славица Јанева

 

На Државниот натпревар по кошарка – женски, екипата на нашето училиште освои I место

Ментор: Лена Игнатова

 

На Државниот натпревар по одбојка – машки, екипата на нашето училиште освои III место, а оваа година освоија II место

Ментор: Емил Спасовски

 

@import url(http://libi.mk/wp-content/plugins/siteorigin-panels/css/front-flex.min.css); #pgc-6854-0-0 { width:100%;width:calc(100% – ( 0 * 30px ) ) } #pg-6854-0 , #pl-6854 .so-panel { margin-bottom:30px } #pgc-6854-1-0 , #pgc-6854-1-3 { width:10%;width:calc(10% – ( 0.9 * 30px ) ) } #pgc-6854-1-1 , #pgc-6854-1-2 { width:40%;width:calc(40% – ( 0.6 * 30px ) ) } #pl-6854 .so-panel:last-child { margin-bottom:0px } #pg-6854-0.panel-no-style, #pg-6854-0.panel-has-style > .panel-row-style , #pg-6854-1.panel-no-style, #pg-6854-1.panel-has-style > .panel-row-style { -webkit-align-items:flex-start;align-items:flex-start } #panel-6854-1-1-0> .panel-widget-style { background-color:#f4e6ad;padding:10px 10px 10px 10px } #panel-6854-1-2-0> .panel-widget-style { background-color:#abd6fc;padding:10px 10px 10px 10px } @media (max-width:1024px) and (min-width:321px) { #pg-6854-1.panel-no-style, #pg-6854-1.panel-has-style > .panel-row-style { -ms-flex-wrap:wrap;-webkit-flex-wrap:wrap;flex-wrap:wrap } #pg-6854-1 .panel-grid-cell { -ms-flex:0 1 50%;-webkit-flex:0 1 50%;flex:0 1 50%;margin-right:0;margin-bottom:30px } #pg-6854-1 .panel-grid-cell:nth-last-child(-n+2) { margin-bottom:0 } #pg-6854-1 .panel-grid-cell:nth-child(even) { padding-left:15px } #pg-6854-1 .panel-grid-cell:nth-child(odd) { padding-right:15px } } @media (max-width:320px){ #pg-6854-0.panel-no-style, #pg-6854-0.panel-has-style > .panel-row-style , #pg-6854-1.panel-no-style, #pg-6854-1.panel-has-style > .panel-row-style { -webkit-flex-direction:column;-ms-flex-direction:column;flex-direction:column } #pg-6854-0 .panel-grid-cell , #pg-6854-1 .panel-grid-cell { margin-right:0 } #pg-6854-0 .panel-grid-cell , #pg-6854-1 .panel-grid-cell { width:100% } #pgc-6854-1-0 , #pgc-6854-1-1 , #pgc-6854-1-2 { margin-bottom:30px } #pl-6854 .panel-grid-cell { padding:0 } #pl-6854 .panel-grid .panel-grid-cell-empty { display:none } #pl-6854 .panel-grid .panel-grid-cell-mobile-last { margin-bottom:0px } }

user