bojanasonceto

Која е вистинската боја на сонцето?

 

Сите мислиме дека сонцето е жолто или портокалово, бидејќи така ни изгледа.

 

Но, тоа не е точниот одговор.

 

Всушност, сонцето ги содржи сите бои на виножитото, а неговата вистинска боја е бела!