Марија и Маги читаат и зборуваат за книгите од едицијата „Исидора Мун“ од Хариет Мункастер

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Hero_Widget”][/siteorigin_widget] Марија и Маги читаат и зборуваат за книгите од едицијата „Исидора Мун“ од Хариет Мункастер (Арс Ламина – публикации, Либи 2017).   *Деца! Која е вашата омилена книга? Кој е вашиот омилен лик?   Пишете ни писмо, нацртајте… Continue Reading

Марија ни зборува за книгата „Лесната принцеза“

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Hero_Widget”][/siteorigin_widget] Марија ни зборува за книгата „Лесната принцеза“ од Џорџ Мекдоналд (Скопје: Арс Ламина – публикации, Либи 2017).   *Деца! Која е вашата омилена книга? Кој е вашиот омилен лик?   Пишете ни писмо, нацртајте ни цртеж, снимете видео!… Continue Reading

Ванеса Томова ни раскажува за нејзината омилена книга „Грдото пајче“

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Hero_Widget”][/siteorigin_widget] Ванеса Томова, ученичка во II-а одд. во училиштето „Војдан Чернодрински“, ни испрати цртеж и видео за нејзината омилена книга „Грдото пајче“. [siteorigin_widget class=”Inked_Video_SO_Widget”][/siteorigin_widget] @import url(http://libi.mk/wp-content/plugins/siteorigin-panels/css/front-flex.min.css); #pgc-7240-0-0 { width:100%;width:calc(100% – ( 0 * 30px ) ) } #pg-7240-0 ,… Continue Reading

Дарија ни раскажува за нејзината омилена книга „Снежана“

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Hero_Widget”][/siteorigin_widget] [siteorigin_widget class=”Inked_Video_SO_Widget”][/siteorigin_widget] [siteorigin_widget class=”Inked_Video_SO_Widget”][/siteorigin_widget] @import url(http://libi.mk/wp-content/plugins/siteorigin-panels/css/front-flex.min.css); #pgc-7228-0-0 { width:100%;width:calc(100% – ( 0 * 30px ) ) } #pg-7228-0 , #pg-7228-1 , #pl-7228 .so-panel { margin-bottom:30px } #pgc-7228-1-0 , #pgc-7228-1-2 { width:20%;width:calc(20% – ( 0.8 * 30px ) )… Continue Reading

Деана ни раскажува за нејзината омилена книга „Девојчето со кибритчињата“…

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Hero_Widget”][/siteorigin_widget] [siteorigin_widget class=”Inked_Video_SO_Widget”][/siteorigin_widget] @import url(http://libi.mk/wp-content/plugins/siteorigin-panels/css/front-flex.min.css); #pgc-7198-0-0 { width:100%;width:calc(100% – ( 0 * 30px ) ) } #pg-7198-0 , #pg-7198-1 , #pl-7198 .so-panel { margin-bottom:30px } #pgc-7198-1-0 , #pgc-7198-1-2 { width:20%;width:calc(20% – ( 0.8 * 30px ) ) } #pgc-7198-1-1… Continue Reading

Марија и Маги ни кажуваат неколку стихотворбички од книгите „Деца цветови“

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Hero_Widget”][/siteorigin_widget] Марија и Маги ни кажуваат неколку стихотворбички од книгите „Деца цветови“ од Елизабет Гордон, во препев на Виктор Јовановски и со илустрации од М. Т. Рос. (Скопје: Арс Либрис, дел од Арс Ламина – Публикации, 2016).   *Деца!… Continue Reading

Марија ни зборува за книгата „Змејот на татко ми“

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Hero_Widget”][/siteorigin_widget] Марија ни зборува за книгата „Змејот на татко ми“ од Рут Стајлс Ганет (Скопје: Арс Ламина – публикации, 2017).   *Деца! Која е вашата омилена книга? Кој е вашиот омилен лик?   Пишете ни писмо, нацртајте ни цртеж,… Continue Reading

Мали огласи (и уште по нешто)

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Hero_Widget”][/siteorigin_widget] Марија (4 одд.) ни чита избор песни од „Мали огласи и уште по нешто“ од Дејан Алексиќ, во препев на Владимир Мартиновски и со илустрации од Александра Филипоска (Скопје: Арс Ламина – публикации, Либи, 2017).   *Деца! Која… Continue Reading

МАГИ ЧИТА: КАКО ЈАСНА ГО ЗАСАКА СНЕГОТ

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Hero_Widget”][/siteorigin_widget] Маги (2 одд.) ни ја чита приказната „Како Јасна го засака снегот“ од Билјана С. Црвенковска, објавена во рубриката ‘Љубов на прв збор’ од јануарскиот број на МИНИ ЛИБИ (бр.8/2018).   *Деца! Која е вашата омилена книга? Кој… Continue Reading

Марија ни зборува за книгата „Морските самовили“

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Hero_Widget”][/siteorigin_widget] Марија ни зборува за книгата „Морските самовили“ од Лиман Френк Баум (Скопје: Арс Ламина – публикации, 2016).   *Деца! Која е вашата омилена книга? Кој е вашиот омилен лик?   Пишете ни писмо, нацртајте ни цртеж, снимете видео!… Continue Reading