citame

Како дел од својата кампања за негување на читањето и љубовта кон книгите кај најмладите, „Арс Ламина“ ја започна својата соработка со Марија и Маги, двете сестри кои обожаваат да читаат.
 
Омилено хоби на Марија и Маги се книгите, за коишто потоа снимаат видеа каде ги раскажуваат своите впечатоци од прочитаното. Последните книги за кои знаеме дека Марија ги има прочитано се: „Морските самовили“, „Д-р Офболи“ и „Кралот на златната река“, а, пак, последни кои ги има прочитано Маги се: „Вејко Северко“ и „Девојчето и 12-те месеци“. Но, не знаеме со која книга ќе изненадат во следните видеа, затоа што со Марија и Маги, едноставно, никогаш не се знае!
 
Да читаме заедно!
 

Деца! Која е вашата омилена книга? Кој е вашиот омилен лик? Пишете ни писмо, нацртајте ни цртеж, снимете видео! Пратете ни e-mail на marijaimagi@literatura.mk

 

Ве очекуваат убави изненадувања!

[catlist thumbnail=yes thumbnail_size=128,128 name=”citame-so-marija-i-magi”]

@import url(http://libi.mk/wp-content/plugins/siteorigin-panels/css/front-flex.css); #pgc-6034-0-0 { width:100%;width:calc(100% – ( 0 * 30px ) ) } #pg-6034-0 , #pl-6034 .so-panel { margin-bottom:30px } #pgc-6034-1-0 , #pgc-6034-1-2 { width:20%;width:calc(20% – ( 0.8 * 30px ) ) } #pgc-6034-1-1 { width:60%;width:calc(60% – ( 0.4 * 30px ) ) } #pl-6034 .so-panel:last-child { margin-bottom:0px } #pg-6034-1.panel-no-style, #pg-6034-1.panel-has-style > .panel-row-style { -webkit-align-items:flex-start;align-items:flex-start } #panel-6034-1-1-1> .panel-widget-style { padding:50px 50px 50px 50px } @media (max-width:1024px) and (min-width:781px) { #pg-6034-1.panel-no-style, #pg-6034-1.panel-has-style > .panel-row-style { -ms-flex-wrap:wrap;-webkit-flex-wrap:wrap;flex-wrap:wrap } #pg-6034-1 .panel-grid-cell { -ms-flex:0 1 50%;-webkit-flex:0 1 50%;flex:0 1 50%;margin-right:0;margin-bottom:30px } #pg-6034-1 .panel-grid-cell:nth-last-child(1) { margin-bottom:0 } #pg-6034-1 .panel-grid-cell:nth-child(even) { padding-left:15px } #pg-6034-1 .panel-grid-cell:nth-child(odd) { padding-right:15px } } @media (max-width:780px){ #pg-6034-0.panel-no-style, #pg-6034-0.panel-has-style > .panel-row-style , #pg-6034-1.panel-no-style, #pg-6034-1.panel-has-style > .panel-row-style { -webkit-flex-direction:column;-ms-flex-direction:column;flex-direction:column } #pg-6034-0 .panel-grid-cell , #pg-6034-1 .panel-grid-cell { margin-right:0 } #pg-6034-0 .panel-grid-cell , #pg-6034-1 .panel-grid-cell { width:100% } #pgc-6034-1-0 , #pgc-6034-1-1 { margin-bottom:30px } #pl-6034 .panel-grid-cell { padding:0 } #pl-6034 .panel-grid .panel-grid-cell-empty { display:none } #pl-6034 .panel-grid .panel-grid-cell-mobile-last { margin-bottom:0px } }