flija

Flija është byrek tradicional shqiptar.

 


Vajzat shqiptare për Ditën e Pranverës mblidhen, këndojnë dhe zbaviten, kurse përgatitet ëmbëlsirë dhe fli nën saç.

 

Saçi  është enë metalike ose qeramike me kapak, me formë rrethore, nën të cilën në vatër piqen bukë, byrek, mish ose haje të tjera. I tërë saçi vendoset në zjarr, kurse mbi kapak vendoset prush.

 

Ja receta se si bëhet flija.

– 3 kg miell

– 2 litra ujë

– 2 vezë

– 2 lugë kripë

– vaj dhe kos

 

 

Nga këta përbërës gatuhet brumi i hollë sikurse për petulla. Korret piqen, njëra pas tjetrës në tepsi të veçantë të nxehur në prush, dhe në saç i cili gjithashtu nxehet dhe derdhet prushi i nxehtë dhe hiri.

 

Korret ndërmjet mund luhen me krem-djathë, por byreku gjithashtu mund të shërbehet edhe me perime të tharta, kos, djathë, mjaltë ose xhem.

@import url(http://libi.mk/wp-content/plugins/siteorigin-panels/css/front-flex.min.css); #pgc-6735-0-0 { width:100%;width:calc(100% – ( 0 * 30px ) ) } #pg-6735-0 , #pl-6735 .so-panel { margin-bottom:30px } #pgc-6735-1-0 , #pgc-6735-1-2 { width:10%;width:calc(10% – ( 0.9 * 30px ) ) } #pgc-6735-1-1 { width:80%;width:calc(80% – ( 0.2 * 30px ) ) } #pl-6735 .so-panel:last-child { margin-bottom:0px } #pg-6735-1.panel-no-style, #pg-6735-1.panel-has-style > .panel-row-style { -webkit-align-items:flex-start;align-items:flex-start } @media (max-width:1024px) and (min-width:781px) { #pg-6735-1.panel-no-style, #pg-6735-1.panel-has-style > .panel-row-style { -ms-flex-wrap:wrap;-webkit-flex-wrap:wrap;flex-wrap:wrap } #pg-6735-1 .panel-grid-cell { -ms-flex:0 1 50%;-webkit-flex:0 1 50%;flex:0 1 50%;margin-right:0;margin-bottom:30px } #pg-6735-1 .panel-grid-cell:nth-last-child(1) { margin-bottom:0 } #pg-6735-1 .panel-grid-cell:nth-child(even) { padding-left:15px } #pg-6735-1 .panel-grid-cell:nth-child(odd) { padding-right:15px } } @media (max-width:780px){ #pg-6735-0.panel-no-style, #pg-6735-0.panel-has-style > .panel-row-style , #pg-6735-1.panel-no-style, #pg-6735-1.panel-has-style > .panel-row-style { -webkit-flex-direction:column;-ms-flex-direction:column;flex-direction:column } #pg-6735-0 .panel-grid-cell , #pg-6735-1 .panel-grid-cell { margin-right:0 } #pg-6735-0 .panel-grid-cell , #pg-6735-1 .panel-grid-cell { width:100% } #pgc-6735-1-0 , #pgc-6735-1-1 { margin-bottom:30px } #pl-6735 .panel-grid-cell { padding:0 } #pl-6735 .panel-grid .panel-grid-cell-empty { display:none } #pl-6735 .panel-grid .panel-grid-cell-mobile-last { margin-bottom:0px } #panel-6735-1-1-0> .panel-widget-style { padding:5px 5px 5px 5px } }