flokuvilin

Flokët e vilinës (Cuscuta sp.)

 

 

Kjo bimë e çuditshme “harroi” se si të bëhet fotosinteza, kështu që jeton duke vjedhur ushqim nga “fqinjët”. Madje edhe ka zgjedhur se nga cila bimë dëshiron të vjedhë. Maja e fidanëve në rritje e “mbulon” ajrin dhe e kërkon erën e viktimës së preferuar – domates, por duke injoruar bimët e tjera në rrethinë. Kur do të gjejë një gjeth, di madje edhe të zbresë kah fidani që ta “pijë” më të mirën.

 

Shihni video-incizimin e përshpejtuar dhe shihni se si kjo bimë “vjedh” nga domatja. Pasi fidanet do ta njohin domaten në afërsi me “shqisën e saj për nuhatje”, ato mbështillen rreth trungut të “nikoqirit”, – domates, për të thithur lëngjet e saj. Kur do të përfundojnë, vazhdojnë të kërkojnë trungje të reja të domateve.

 

@import url(http://libi.mk/wp-content/plugins/siteorigin-panels/css/front-flex.min.css); #pgc-6715-0-0 { width:100%;width:calc(100% – ( 0 * 30px ) ) } #pg-6715-0 , #pl-6715 .so-panel { margin-bottom:30px } #pgc-6715-1-0 , #pgc-6715-1-2 { width:20%;width:calc(20% – ( 0.8 * 30px ) ) } #pgc-6715-1-1 { width:60%;width:calc(60% – ( 0.4 * 30px ) ) } #pl-6715 .so-panel:last-child { margin-bottom:0px } #pg-6715-1.panel-no-style, #pg-6715-1.panel-has-style > .panel-row-style { -webkit-align-items:flex-start;align-items:flex-start } @media (max-width:1024px) and (min-width:781px) { #pg-6715-1.panel-no-style, #pg-6715-1.panel-has-style > .panel-row-style { -ms-flex-wrap:wrap;-webkit-flex-wrap:wrap;flex-wrap:wrap } #pg-6715-1 .panel-grid-cell { -ms-flex:0 1 50%;-webkit-flex:0 1 50%;flex:0 1 50%;margin-right:0;margin-bottom:30px } #pg-6715-1 .panel-grid-cell:nth-last-child(1) { margin-bottom:0 } #pg-6715-1 .panel-grid-cell:nth-child(even) { padding-left:15px } #pg-6715-1 .panel-grid-cell:nth-child(odd) { padding-right:15px } } @media (max-width:780px){ #pg-6715-0.panel-no-style, #pg-6715-0.panel-has-style > .panel-row-style , #pg-6715-1.panel-no-style, #pg-6715-1.panel-has-style > .panel-row-style { -webkit-flex-direction:column;-ms-flex-direction:column;flex-direction:column } #pg-6715-0 .panel-grid-cell , #pg-6715-1 .panel-grid-cell { margin-right:0 } #pg-6715-0 .panel-grid-cell , #pg-6715-1 .panel-grid-cell { width:100% } #pgc-6715-1-0 , #pgc-6715-1-1 { margin-bottom:30px } #pl-6715 .panel-grid-cell { padding:0 } #pl-6715 .panel-grid .panel-grid-cell-empty { display:none } #pl-6715 .panel-grid .panel-grid-cell-mobile-last { margin-bottom:0px } }