misijanaizvidnicite

 

Мисијата на извидници е да придонесат во образованието на младите, преку систем на вредности врз основа на извидничкиот Завет и закони, да помогнат да се изгради подобар свет, каде што луѓето се исполнети како индивидуи и имаат конструктивна улога во општеството.

 

 

Ова се постигнува со вклучување на младите во неформалниот образовен процес со користење на специфичниот извиднички метод што го прави секој поединец главен агент во неговиот или во нејзиниот развој. Мисијата е усвоена на Светската извиднички конференција во Дурбан, Јужноафриканската Република, во 1999 година.

 

 

@import url(http://libi.mk/wp-content/plugins/siteorigin-panels/css/front-flex.min.css); #pgc-7620-0-0 { width:100%;width:calc(100% – ( 0 * 30px ) ) } #pl-7620 #panel-7620-0-0-0 , #pl-7620 #panel-7620-1-1-0 { } #pg-7620-0 , #pg-7620-1 , #pl-7620 .so-panel { margin-bottom:30px } #pgc-7620-1-0 , #pgc-7620-1-2 { width:10%;width:calc(10% – ( 0.9 * 30px ) ) } #pgc-7620-1-1 { width:80%;width:calc(80% – ( 0.2 * 30px ) ) } #pl-7620 .so-panel:last-child { margin-bottom:0px } #pg-7620-1.panel-no-style, #pg-7620-1.panel-has-style > .panel-row-style { -webkit-align-items:flex-start;align-items:flex-start } @media (max-width:1024px) and (min-width:321px) { #pg-7620-1.panel-no-style, #pg-7620-1.panel-has-style > .panel-row-style { -ms-flex-wrap:wrap;-webkit-flex-wrap:wrap;flex-wrap:wrap } #pg-7620-1 .panel-grid-cell { -ms-flex:0 1 50%;-webkit-flex:0 1 50%;flex:0 1 50%;margin-right:0;margin-bottom:30px } #pg-7620-1 .panel-grid-cell:nth-last-child(1) { margin-bottom:0 } #pg-7620-1 .panel-grid-cell:nth-child(even) { padding-left:15px } #pg-7620-1 .panel-grid-cell:nth-child(odd) { padding-right:15px } } @media (max-width:320px){ #pg-7620-0.panel-no-style, #pg-7620-0.panel-has-style > .panel-row-style , #pg-7620-1.panel-no-style, #pg-7620-1.panel-has-style > .panel-row-style { -webkit-flex-direction:column;-ms-flex-direction:column;flex-direction:column } #pg-7620-0 .panel-grid-cell , #pg-7620-1 .panel-grid-cell { margin-right:0 } #pg-7620-0 .panel-grid-cell , #pg-7620-1 .panel-grid-cell { width:100% } #pgc-7620-1-0 , #pgc-7620-1-1 { margin-bottom:30px } #pl-7620 .panel-grid-cell { padding:0 } #pl-7620 .panel-grid .panel-grid-cell-empty { display:none } #pl-7620 .panel-grid .panel-grid-cell-mobile-last { margin-bottom:0px } }