Новогодишни песни

Слушни ги песничките Vive le Vent и Ein Kleiner Weisser Schneemann, чијашто мелодија ќе те потсети на една друга многу популарна песна која на сите им е позната како „Џингл Белс“ (Jingle Bells што на англиски значи ѕвончиња). Тоа е всушност истата мелодија, но препеана на француски и на германски јазик. Ти секако можеш да ја запееш и на англиски.

Vive le Vent

Ein Kleiner Weisser Schneemann

Jingle Bells