predizvikzamladiistrazuvaci

 

Една од целите на современите образовни системи е да ги поттикне учениците слободно да размислуваат и да наоѓаат креативни решенија за проблемите и прашањата со кои се соочуваат. Истовремено е важно да се негува детската љубопитност за сознавање на светот на начин што ќе ги преиспитува однапред дефинираните вистини. Да се поттикнат наставниците и наставничките, ученичките и учениците да ги препознаат своите способности, да ги усовршуваат своите вештини и да соработуваат во насока на остварување на заеднички цели. Само така ќе можеме да израснеме генерации кои ќе го унапредат начинот на кој размислуваме, начинот на кој ги практикуваме секојдневните активности и меѓусебно комуницираме.

 

Поаѓајќи од ова, Фондот за иновации и технолошки развој (ФИТР) и Министерството за образование и наука (МОН) ве повикуваат да учествувате на предизвикот за млади истражувачки и истражувачи. Најдобрите ќе бидат наградени!

@import url(http://libi.mk/wp-content/plugins/siteorigin-panels/css/front-flex.css); #pgc-5396-0-0 { width:100%;width:calc(100% – ( 0 * 30px ) ) } #pg-5396-0 , #pg-5396-1 , #pl-5396 .so-panel { margin-bottom:30px } #pgc-5396-1-0 , #pgc-5396-1-2 { width:20%;width:calc(20% – ( 0.8 * 30px ) ) } #pgc-5396-1-1 { width:60%;width:calc(60% – ( 0.4 * 30px ) ) } #pgc-5396-2-0 , #pgc-5396-2-3 { width:35%;width:calc(35% – ( 0.65 * 30px ) ) } #pgc-5396-2-1 , #pgc-5396-2-2 { width:15%;width:calc(15% – ( 0.85 * 30px ) ) } #pl-5396 .so-panel:last-child { margin-bottom:0px } #pg-5396-0.panel-no-style, #pg-5396-0.panel-has-style > .panel-row-style , #pg-5396-1.panel-no-style, #pg-5396-1.panel-has-style > .panel-row-style , #pg-5396-2.panel-no-style, #pg-5396-2.panel-has-style > .panel-row-style { -webkit-align-items:flex-start;align-items:flex-start } @media (max-width:1024px) and (min-width:781px) { #pg-5396-1.panel-no-style, #pg-5396-1.panel-has-style > .panel-row-style , #pg-5396-2.panel-no-style, #pg-5396-2.panel-has-style > .panel-row-style { -ms-flex-wrap:wrap;-webkit-flex-wrap:wrap;flex-wrap:wrap } #pg-5396-1 .panel-grid-cell , #pg-5396-2 .panel-grid-cell { -ms-flex:0 1 50%;-webkit-flex:0 1 50%;flex:0 1 50%;margin-right:0;margin-bottom:30px } #pg-5396-1 .panel-grid-cell:nth-last-child(1) , #pg-5396-2 .panel-grid-cell:nth-last-child(-n+2) { margin-bottom:0 } #pg-5396-1 .panel-grid-cell:nth-child(even) , #pg-5396-2 .panel-grid-cell:nth-child(even) { padding-left:15px } #pg-5396-1 .panel-grid-cell:nth-child(odd) , #pg-5396-2 .panel-grid-cell:nth-child(odd) { padding-right:15px } } @media (max-width:780px){ #pg-5396-0.panel-no-style, #pg-5396-0.panel-has-style > .panel-row-style , #pg-5396-1.panel-no-style, #pg-5396-1.panel-has-style > .panel-row-style , #pg-5396-2.panel-no-style, #pg-5396-2.panel-has-style > .panel-row-style { -webkit-flex-direction:column;-ms-flex-direction:column;flex-direction:column } #pg-5396-0 .panel-grid-cell , #pg-5396-1 .panel-grid-cell , #pg-5396-2 .panel-grid-cell { margin-right:0 } #pg-5396-0 .panel-grid-cell , #pg-5396-1 .panel-grid-cell , #pg-5396-2 .panel-grid-cell { width:100% } #pgc-5396-1-0 , #pgc-5396-1-1 , #pgc-5396-2-0 , #pgc-5396-2-1 , #pgc-5396-2-2 { margin-bottom:30px } #pl-5396 .panel-grid-cell { padding:0 } #pl-5396 .panel-grid .panel-grid-cell-empty { display:none } #pl-5396 .panel-grid .panel-grid-cell-mobile-last { margin-bottom:0px } }