sen sans

Kamij Sen-Sans (1835 – 1892) është kompozitor francez, por gjithashtu është dirigjent, pedagog, organist, astronom, fizikan, piktor dhe shkrimtar.

Qysh i vogël ka arritur popullaritet të madh, sepse në moshën 11 vjeçare ka komponuar me lehtësi, gjë që ishte një problem për pianistët me përvojë. Ka shkruar shumë kompozime në forma të ndryshme muzikore, por poema e tij simfonike ishte e preferuar. Në kompozimet e tij ai gjithmonë i kushtoi vëmendje zgjedhjes së saktë të instrumenteve, tingulli i të cilave duhet të pasqyrojë një ngjarje. Ai gjithashtu shkroi 12 opera, nga të cilat më të famshmet janë “Samsoni dhe Delila”, të interpretuara në të gjitha skenat kryesore të operës në mbarë botën.

 

@import url(http://libi.mk/wp-content/plugins/siteorigin-panels/css/front-flex.css); #pgc-5869-0-0 { width:100%;width:calc(100% – ( 0 * 30px ) ) } #pg-5869-0 , #pl-5869 .so-panel { margin-bottom:30px } #pgc-5869-1-0 , #pgc-5869-1-2 { width:25%;width:calc(25% – ( 0.75 * 30px ) ) } #pgc-5869-1-1 { width:50%;width:calc(50% – ( 0.5 * 30px ) ) } #pl-5869 .so-panel:last-child { margin-bottom:0px } #pg-5869-0.panel-no-style, #pg-5869-0.panel-has-style > .panel-row-style , #pg-5869-1.panel-no-style, #pg-5869-1.panel-has-style > .panel-row-style { -webkit-align-items:flex-start;align-items:flex-start } @media (max-width:1024px) and (min-width:781px) { #pg-5869-1.panel-no-style, #pg-5869-1.panel-has-style > .panel-row-style { -ms-flex-wrap:wrap;-webkit-flex-wrap:wrap;flex-wrap:wrap } #pg-5869-1 .panel-grid-cell { -ms-flex:0 1 50%;-webkit-flex:0 1 50%;flex:0 1 50%;margin-right:0;margin-bottom:30px } #pg-5869-1 .panel-grid-cell:nth-last-child(1) { margin-bottom:0 } #pg-5869-1 .panel-grid-cell:nth-child(even) { padding-left:15px } #pg-5869-1 .panel-grid-cell:nth-child(odd) { padding-right:15px } } @media (max-width:780px){ #pg-5869-0.panel-no-style, #pg-5869-0.panel-has-style > .panel-row-style , #pg-5869-1.panel-no-style, #pg-5869-1.panel-has-style > .panel-row-style { -webkit-flex-direction:column;-ms-flex-direction:column;flex-direction:column } #pg-5869-0 .panel-grid-cell , #pg-5869-1 .panel-grid-cell { margin-right:0 } #pg-5869-0 .panel-grid-cell , #pg-5869-1 .panel-grid-cell { width:100% } #pgc-5869-1-0 , #pgc-5869-1-1 { margin-bottom:30px } #pl-5869 .panel-grid-cell { padding:0 } #pl-5869 .panel-grid .panel-grid-cell-empty { display:none } #pl-5869 .panel-grid .panel-grid-cell-mobile-last { margin-bottom:0px } }