sfideperhulumtuesterinj


 
Një nga synimet e sistemeve arsimore moderne është të inkurajojë nxënësit të mendojnë lirisht dhe të gjejnë zgjidhje kreative për problemet dhe çështjet me të cilat ballafaqohen. Në të njëjtën kohë është e rëndësishme të kultivohet kurioziteti i fëmijës për t’u bërë të vetëdijshëm për botën në mënyrë që do të rishqyrtojë të vërtetat e paracaktuara. Të nxiten arsimtarët dhe arsimtaret, nxënësit dhe nxënëset të njohin aftësitë e tyre, të përmirësojnë aftësitë e tyre dhe të bashkëpunojnë në drejtim të përvetësimit të qëllimeve të përbashkëta. Vetëm në këtë mënyrë do të jemi në gjendje të rritim gjeneratat të cilat do të avancojnë mënyrën se si mendojmë, mënyrën se si praktikojmë aktivitetet e përditshme dhe si komunikojmë me njëri-tjetrin.
 
Nisur nga kjo, Fondi për Inovacionin dhe Zhvillimin Teknologjik (FIZhT) dhe Ministria e Arsimit dhe Shkencës (MASh) ju ftojnë të merrni pjesë në Sfidën për hulumtuese dhe hulumtues të rinj. Më të mirët do të shpërblehen!

@import url(http://libi.mk/wp-content/plugins/siteorigin-panels/css/front-flex.css); #pgc-5953-0-0 { width:100%;width:calc(100% – ( 0 * 30px ) ) } #pg-5953-0 , #pg-5953-1 , #pl-5953 .so-panel { margin-bottom:30px } #pgc-5953-1-0 , #pgc-5953-1-2 { width:20%;width:calc(20% – ( 0.8 * 30px ) ) } #pgc-5953-1-1 { width:60%;width:calc(60% – ( 0.4 * 30px ) ) } #pgc-5953-2-0 , #pgc-5953-2-3 { width:35%;width:calc(35% – ( 0.65 * 30px ) ) } #pgc-5953-2-1 , #pgc-5953-2-2 { width:15%;width:calc(15% – ( 0.85 * 30px ) ) } #pl-5953 .so-panel:last-child { margin-bottom:0px } #pg-5953-0.panel-no-style, #pg-5953-0.panel-has-style > .panel-row-style , #pg-5953-1.panel-no-style, #pg-5953-1.panel-has-style > .panel-row-style , #pg-5953-2.panel-no-style, #pg-5953-2.panel-has-style > .panel-row-style { -webkit-align-items:flex-start;align-items:flex-start } @media (max-width:1024px) and (min-width:781px) { #pg-5953-1.panel-no-style, #pg-5953-1.panel-has-style > .panel-row-style , #pg-5953-2.panel-no-style, #pg-5953-2.panel-has-style > .panel-row-style { -ms-flex-wrap:wrap;-webkit-flex-wrap:wrap;flex-wrap:wrap } #pg-5953-1 .panel-grid-cell , #pg-5953-2 .panel-grid-cell { -ms-flex:0 1 50%;-webkit-flex:0 1 50%;flex:0 1 50%;margin-right:0;margin-bottom:30px } #pg-5953-1 .panel-grid-cell:nth-last-child(1) , #pg-5953-2 .panel-grid-cell:nth-last-child(-n+2) { margin-bottom:0 } #pg-5953-1 .panel-grid-cell:nth-child(even) , #pg-5953-2 .panel-grid-cell:nth-child(even) { padding-left:15px } #pg-5953-1 .panel-grid-cell:nth-child(odd) , #pg-5953-2 .panel-grid-cell:nth-child(odd) { padding-right:15px } } @media (max-width:780px){ #pg-5953-0.panel-no-style, #pg-5953-0.panel-has-style > .panel-row-style , #pg-5953-1.panel-no-style, #pg-5953-1.panel-has-style > .panel-row-style , #pg-5953-2.panel-no-style, #pg-5953-2.panel-has-style > .panel-row-style { -webkit-flex-direction:column;-ms-flex-direction:column;flex-direction:column } #pg-5953-0 .panel-grid-cell , #pg-5953-1 .panel-grid-cell , #pg-5953-2 .panel-grid-cell { margin-right:0 } #pg-5953-0 .panel-grid-cell , #pg-5953-1 .panel-grid-cell , #pg-5953-2 .panel-grid-cell { width:100% } #pgc-5953-1-0 , #pgc-5953-1-1 , #pgc-5953-2-0 , #pgc-5953-2-1 , #pgc-5953-2-2 { margin-bottom:30px } #pl-5953 .panel-grid-cell { padding:0 } #pl-5953 .panel-grid .panel-grid-cell-empty { display:none } #pl-5953 .panel-grid .panel-grid-cell-mobile-last { margin-bottom:0px } }