skopjeonice2018

На 23-24.02.2018 година во Скопје се одржа Вториот меѓународен и национален натпревар во уметничко лизгање Skopje on ICE 2018. Натпреварот е организиран од Федерацијата за Лизгачки Спортови на Македонија и СЦ Борис Трајковски.

 

Во рамките на натпреварот се бодуваа и доделија награди за Национални прваци во уметничко лизгање за 2018 година, во ИСУ категориите: Advanced novice girls, Advanced novice Boy, Junior Ladies, и Senior Ladies. Натпреварот се одвиваше во одлична атмосфера, во присуство на голем број љубители на спортот и уметничкото лизгање, под судиското трио на ИСУ акредитирани судии од Р. Србија и Р. Бугарија, гости натпреварувачи имавме од Р. Србија и Р. Бугарија, а нашите 34 натпреварувачи на Меѓународниот натпревар Skopje on ICE 2018 издвојуваа одличен пласман и освоија вкупно 9 медаљи во своите категории.

 

Повеќе за натпреварот можете да погледнете на овој линк: https://skatingmk.weebly.com/

 

Натпреварувачката Матеа Ивановска, IV-а одделение во ООУ „Војдан Чернодрински“, Скопје ни испрати фотографии и видео од нејзиниот настап на Skopje on ICE.

 

 

@import url(http://libi.mk/wp-content/plugins/siteorigin-panels/css/front-flex.min.css); #pgc-6515-0-0 { width:100%;width:calc(100% – ( 0 * 30px ) ) } #pg-6515-0 , #pl-6515 .so-panel { margin-bottom:30px } #pgc-6515-1-0 , #pgc-6515-1-2 { width:20%;width:calc(20% – ( 0.8 * 30px ) ) } #pgc-6515-1-1 { width:60%;width:calc(60% – ( 0.4 * 30px ) ) } #pl-6515 .so-panel:last-child { margin-bottom:0px } #pg-6515-1.panel-no-style, #pg-6515-1.panel-has-style > .panel-row-style { -webkit-align-items:flex-start;align-items:flex-start } @media (max-width:1024px) and (min-width:781px) { #pg-6515-1.panel-no-style, #pg-6515-1.panel-has-style > .panel-row-style { -ms-flex-wrap:wrap;-webkit-flex-wrap:wrap;flex-wrap:wrap } #pg-6515-1 .panel-grid-cell { -ms-flex:0 1 50%;-webkit-flex:0 1 50%;flex:0 1 50%;margin-right:0;margin-bottom:30px } #pg-6515-1 .panel-grid-cell:nth-last-child(1) { margin-bottom:0 } #pg-6515-1 .panel-grid-cell:nth-child(even) { padding-left:15px } #pg-6515-1 .panel-grid-cell:nth-child(odd) { padding-right:15px } } @media (max-width:780px){ #pg-6515-0.panel-no-style, #pg-6515-0.panel-has-style > .panel-row-style , #pg-6515-1.panel-no-style, #pg-6515-1.panel-has-style > .panel-row-style { -webkit-flex-direction:column;-ms-flex-direction:column;flex-direction:column } #pg-6515-0 .panel-grid-cell , #pg-6515-1 .panel-grid-cell { margin-right:0 } #pg-6515-0 .panel-grid-cell , #pg-6515-1 .panel-grid-cell { width:100% } #pgc-6515-1-0 , #pgc-6515-1-1 { margin-bottom:30px } #pl-6515 .panel-grid-cell { padding:0 } #pl-6515 .panel-grid .panel-grid-cell-empty { display:none } #pl-6515 .panel-grid .panel-grid-cell-mobile-last { margin-bottom:0px } }