tibet

  • ТИБЕТ НИЗ СЛИКИ

  1. 1

Тибет е подрачје во Централна Азија, дом на тибетскиот народ. Се наоѓа на просечна надморска висина од 4.900 m и често е нарекуван „Кров на светот“.
Најголемиот дел од историскиот регион Тибет денес се наоѓа во составот на Народна Република Кина.

Хималаите, највисокиот планински венец во светот.

Тибетско семејство на фестивал на коњите.

Тибетскиот јак е вид говедо со долго крзно, кое живее во пределот на Хималаите. Жителите на Тибет одгледуваат коњи, јакови, овци, кози и камили.

Старица на молитва во Ласа, главниот град на Тибет.

Палатата Потала во Ласа.

Пазар во Ласа.

Будистички монаси.

Ласа е еден од највисоките градови во светот.

@import url(http://libi.mk/wp-content/plugins/siteorigin-panels/css/front-flex.css); #pgc-4115-0-0 { width:100%;width:calc(100% – ( 0 * 30px ) ) } #pg-4115-0 , #pl-4115 .so-panel { margin-bottom:30px } #pgc-4115-1-0 , #pgc-4115-1-2 { width:25%;width:calc(25% – ( 0.75 * 30px ) ) } #pgc-4115-1-1 { width:50%;width:calc(50% – ( 0.5 * 30px ) ) } #pl-4115 .so-panel:last-child { margin-bottom:0px } #pg-4115-0.panel-no-style, #pg-4115-0.panel-has-style > .panel-row-style , #pg-4115-1.panel-no-style, #pg-4115-1.panel-has-style > .panel-row-style { -webkit-align-items:flex-start;align-items:flex-start } @media (max-width:1024px) and (min-width:781px) { #pg-4115-1.panel-no-style, #pg-4115-1.panel-has-style > .panel-row-style { -ms-flex-wrap:wrap;-webkit-flex-wrap:wrap;flex-wrap:wrap } #pg-4115-1 .panel-grid-cell { -ms-flex:0 1 50%;-webkit-flex:0 1 50%;flex:0 1 50%;margin-right:0;margin-bottom:30px } #pg-4115-1 .panel-grid-cell:nth-last-child(1) { margin-bottom:0 } #pg-4115-1 .panel-grid-cell:nth-child(even) { padding-left:15px } #pg-4115-1 .panel-grid-cell:nth-child(odd) { padding-right:15px } } @media (max-width:780px){ #pg-4115-0.panel-no-style, #pg-4115-0.panel-has-style > .panel-row-style , #pg-4115-1.panel-no-style, #pg-4115-1.panel-has-style > .panel-row-style { -webkit-flex-direction:column;-ms-flex-direction:column;flex-direction:column } #pg-4115-0 .panel-grid-cell , #pg-4115-1 .panel-grid-cell { margin-right:0 } #pg-4115-0 .panel-grid-cell , #pg-4115-1 .panel-grid-cell { width:100% } #pgc-4115-1-0 , #pgc-4115-1-1 { margin-bottom:30px } #pl-4115 .panel-grid-cell { padding:0 } #pl-4115 .panel-grid .panel-grid-cell-empty { display:none } #pl-4115 .panel-grid .panel-grid-cell-mobile-last { margin-bottom:0px } }