triatlon

Portfolio with this ID doesn't exist.

Четириесетина дечиња во Скопје, почнувајќи од пролетта 2017 година, почнаа да се занимаваат со овој спорт, обединети под името на клубот „Триоџи рејсинг“. Нивните родители се пресреќни од придобивките што овој спорт им ги подарува на нивните деца.

Имаат неколку часови пливање во спортскиот центар „Борис Трајковски“, трчаат и возат покрај кеј или кај аквапаркот, многу се дружат и забавуваат. Тие веќе учествуваат и во натпревари и освојуваат високи места.

 

Kонтакт: 070333130 Данчо Ѓорѓијевски