vezhguesnemaqedoni

 

Njësiti më i vjetër vëzhguese në Republikën e Maqedonisë është Njësiti i parë vëzhgues i Shkupit (APVSh).

 

Ai u themelua në vitin e largët 1952.

Sot ai funksionon si organizatë jo-qeveritare e vëzhgimit anëtare e LVM dhe Organizatës Botërore të Skautëve.

 

Në Njësitin e parë vëzhgues të Shkupit janë anëtarë më shumë se 60 vëzhgues aktivë, të cilat janë kategorizuar në disa grupe të moshave.

 

 

 

Vëzhguesit prej 7 deri në 10 vjeç janë në grupin e tufës dhe quhen puhizat; prej 11 deri në 14 vjeç ata hyjnë në patrullë dhe quhen vëzhguesit juniorë; prej 15 deri në 21 vjeç formojnë klub rinor dhe quhen vëzhgues-piratë. Mbi 21 vjeç, vëzhguesit quhen vëzhgues më të vjetër.

 

@import url(http://libi.mk/wp-content/plugins/siteorigin-panels/css/front-flex.min.css); #pgc-7794-0-0 { width:100%;width:calc(100% – ( 0 * 30px ) ) } #pl-7794 #panel-7794-0-0-0 , #pl-7794 #panel-7794-1-1-0 { } #pg-7794-0 , #pg-7794-1 , #pl-7794 .so-panel { margin-bottom:30px } #pgc-7794-1-0 , #pgc-7794-1-2 { width:10%;width:calc(10% – ( 0.9 * 30px ) ) } #pgc-7794-1-1 { width:80%;width:calc(80% – ( 0.2 * 30px ) ) } #pl-7794 .so-panel:last-child { margin-bottom:0px } #pg-7794-1.panel-no-style, #pg-7794-1.panel-has-style > .panel-row-style { -webkit-align-items:flex-start;align-items:flex-start } @media (max-width:1024px) and (min-width:321px) { #pg-7794-1.panel-no-style, #pg-7794-1.panel-has-style > .panel-row-style { -ms-flex-wrap:wrap;-webkit-flex-wrap:wrap;flex-wrap:wrap } #pg-7794-1 .panel-grid-cell { -ms-flex:0 1 50%;-webkit-flex:0 1 50%;flex:0 1 50%;margin-right:0;margin-bottom:30px } #pg-7794-1 .panel-grid-cell:nth-last-child(1) { margin-bottom:0 } #pg-7794-1 .panel-grid-cell:nth-child(even) { padding-left:15px } #pg-7794-1 .panel-grid-cell:nth-child(odd) { padding-right:15px } } @media (max-width:320px){ #pg-7794-0.panel-no-style, #pg-7794-0.panel-has-style > .panel-row-style , #pg-7794-1.panel-no-style, #pg-7794-1.panel-has-style > .panel-row-style { -webkit-flex-direction:column;-ms-flex-direction:column;flex-direction:column } #pg-7794-0 .panel-grid-cell , #pg-7794-1 .panel-grid-cell { margin-right:0 } #pg-7794-0 .panel-grid-cell , #pg-7794-1 .panel-grid-cell { width:100% } #pgc-7794-1-0 , #pgc-7794-1-1 { margin-bottom:30px } #pl-7794 .panel-grid-cell { padding:0 } #pl-7794 .panel-grid .panel-grid-cell-empty { display:none } #pl-7794 .panel-grid .panel-grid-cell-mobile-last { margin-bottom:0px } }