zoranmaxhirov

 

Muzikanti më i njohur maqedonas – mjeshtër i muzikës nga shishet është Zoran Maxhirov (1968-2017). Ishte i njohur me emrin “Botlmen” për shkak të lojës së virtytshme të shisheve, gotave dhe instrumenteve të tjera të pazakonshme. Maxhirov u rrit në familje muzikore dhe njohurinë e tij të parë të xhaz-daulleve e mori nga babai i tij. Pastaj filloi të mësojë piano, bori dhe bateri. Ai studioi muzikë në Munih dhe në Universitetin e Këlnit. Në Evropë ai ka marrë pjesë me treshin “Les Barons Karamazof”, me të cilin ka realizuar dy projekte: “Historical recordings” dhe “Pytagora’s glasess and lute”. Ai ishte në gjendje që në instrumente të ndryshme të improvizuara të ekzekutojë vepra nga kompozitorë klasikë si Igor Stravinski dhe Mozart.

 

@import url(http://libi.mk/wp-content/plugins/siteorigin-panels/css/front-flex.min.css); #pgc-8063-0-0 { width:100%;width:calc(100% – ( 0 * 30px ) ) } #pl-8063 #panel-8063-0-0-0 , #pl-8063 #panel-8063-1-1-1 , #pl-8063 #panel-8063-1-1-2 { } #pg-8063-0 , #pg-8063-1 , #pl-8063 .so-panel { margin-bottom:30px } #pgc-8063-1-0 , #pgc-8063-1-2 { width:10%;width:calc(10% – ( 0.9 * 30px ) ) } #pgc-8063-1-1 { width:80%;width:calc(80% – ( 0.2 * 30px ) ) } #pl-8063 #panel-8063-1-1-0 { margin:0px 0px 0px 0px } #pl-8063 .so-panel:last-child { margin-bottom:0px } #pg-8063-1.panel-no-style, #pg-8063-1.panel-has-style > .panel-row-style { -webkit-align-items:flex-start;align-items:flex-start } #panel-8063-1-1-0> .panel-widget-style { padding:0px 0px 0px 0px } @media (max-width:1024px) and (min-width:321px) { #pg-8063-1.panel-no-style, #pg-8063-1.panel-has-style > .panel-row-style { -ms-flex-wrap:wrap;-webkit-flex-wrap:wrap;flex-wrap:wrap } #pg-8063-1 .panel-grid-cell { -ms-flex:0 1 50%;-webkit-flex:0 1 50%;flex:0 1 50%;margin-right:0;margin-bottom:30px } #pg-8063-1 .panel-grid-cell:nth-last-child(1) { margin-bottom:0 } #pg-8063-1 .panel-grid-cell:nth-child(even) { padding-left:15px } #pg-8063-1 .panel-grid-cell:nth-child(odd) { padding-right:15px } } @media (max-width:320px){ #pg-8063-0.panel-no-style, #pg-8063-0.panel-has-style > .panel-row-style , #pg-8063-1.panel-no-style, #pg-8063-1.panel-has-style > .panel-row-style { -webkit-flex-direction:column;-ms-flex-direction:column;flex-direction:column } #pg-8063-0 .panel-grid-cell , #pg-8063-1 .panel-grid-cell { margin-right:0 } #pg-8063-0 .panel-grid-cell , #pg-8063-1 .panel-grid-cell { width:100% } #pgc-8063-1-0 , #pgc-8063-1-1 { margin-bottom:30px } #pl-8063 .panel-grid-cell { padding:0 } #pl-8063 .panel-grid .panel-grid-cell-empty { display:none } #pl-8063 .panel-grid .panel-grid-cell-mobile-last { margin-bottom:0px } }