ООУ „Војдан Чернодрински“

ЛИЧНА КАРТА НА УЧИЛИШТЕТО

 

Име на училиштето: ООУ „Војдан Чернодрински“

Општина: Карпош, Скопје

Адреса: Ул. „Дрезденска“, бр. 3

Роденден на училиштето: 16 мај и се слави како патронен празник

Број на паралелки/ученици: 605 ученици / 22 паралелки

Наставен јазик: Македонски јазик

Насмеани и горди

Училиште кое го носи името на наш познат писател – Војдан Чернодрински.
Нашите ученици се горди, затоа што учат токму тука. Тие активно учествуваат на конкурси и на натпревари и освојуваат награди.
Ова се дел од успесите што тие ги постигнаа во 2017 година.
 • Гран-при награда на литературен конкурс „Писменоста, образованието и народната мудрост се патот кон среќна и светла иднина“
 • Прво место на градски натпревар – литературен конкурс во ДКЦ „Карпош“ (Ана Марјановиќ)
 • Прва награда на општинскиот натпревар по математика (Митко Недановски)
 • Прво место на државниот натпревар на млади техничари и природници во роботика (Матеј Предовиќ)
 • Две први места на градскиот натпревар на детски семафор
 • Прво место на државниот натпревар по биологија (Ема Џонс)
 • Прво место на регионалниот натпревар по хемија
 • Прво место во кошарка на општинскиот натпревар во организација на Општина Карпош
 • Две втори места на литературен конкурс „Живот и дело на Св. Климент Охридски“
 • Втора награда на општинскиот натпревар по математика (Андреј Терпиниј)
 • Две втори места на државниот натпревар на млади техничари и природници во роботика
 • Второ место на градскиот натпревар по физика
 • Две трети награди на општинскиот натпревар по математика (Анастасија Саша Тофовска и Лука Стошевски)
 • Шест трети места на регионалниот натпревар по природни науки
 • Трето место на општинскиот натпревар „Јас имам талент“
 • Трето место на град Скопје и второ место на државно ниво (Филип Андревски)
 • Трето место на општинско ниво во крос

user