Марија и Маги читаат и зборуваат за книгите од едицијата „Исидора Мун“ од Хариет Мункастер

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Hero_Widget”][/siteorigin_widget] Марија и Маги читаат и зборуваат за книгите од едицијата „Исидора Мун“ од Хариет Мункастер (Арс Ламина – публикации, Либи 2017).   *Деца! Која е вашата омилена книга? Кој е вашиот омилен лик?   Пишете ни писмо, нацртајте… Continue Reading

ShF “Nikolla Vapcarov” – Shkup

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Hero_Widget”][/siteorigin_widget] LETËRNJOFTIMI I SHKOLLËS Emri i shkollës: ShF “Nikolla Vapcarov” – Shkup Adresa: rr. “Braqa Rexhepagiq” pn, Çair, Shkup Dita e shkollës: Janar 1980 Festa e patronatit: 9 Dhjetor Numri i klasave/nxënësve: 31 klasa / 731 nxënës Gjuha e… Continue Reading

OУ „Никола Вапцаров” – Скопје

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Hero_Widget”][/siteorigin_widget] ЛИЧНА КАРТА НА УЧИЛИШТЕТО Име на училиштето: : OУ „Никола Вапцаров” – Скопје Адреса: ул. „Браќа Реџепагич” бб, Чаир, Скопје Роденден на училиштето: Јануари 1980 Патронен празник: 09 Декември Број на паралелки/ученици: 731 ученици / 31 паралелки Наставен… Continue Reading

Марија ни зборува за книгата „Лесната принцеза“

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Hero_Widget”][/siteorigin_widget] Марија ни зборува за книгата „Лесната принцеза“ од Џорџ Мекдоналд (Скопје: Арс Ламина – публикации, Либи 2017).   *Деца! Која е вашата омилена книга? Кој е вашиот омилен лик?   Пишете ни писмо, нацртајте ни цртеж, снимете видео!… Continue Reading

vtorooddelenci mr mr

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Hero_Widget”][/siteorigin_widget] Погледни ги другите фотографии од второоделенците- креативци од  ОУ „Јан Амос Коменски“ и прочитај што ни напишаа нивните наставници:   Ања, Алексеј, Ангела, Петар, Ведра, Ангела, Јован, Сара,  Лука, Вероника, Ведран, Максим, Мила и Андреја се второроделенци во… Continue Reading

klasaedytekreative

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Hero_Widget”][/siteorigin_widget] Nxënësit e klasës së dytë – kreativë nga shkolla fillore “Jan Amos Komenski” në Shkup na dërguan fotografi që flasin për atë sa janë krijues dhe punëtorë këta fëmijë. [huge_it_portfolio id=”19″] @import url(http://libi.mk/wp-content/plugins/siteorigin-panels/css/front-flex.min.css); #pgc-7352-0-0 , #pgc-7352-3-0 { width:100%;width:calc(100%… Continue Reading

vtorooddelencikreativci

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Hero_Widget”][/siteorigin_widget] Погледни ги другите фотографии од второоделенците- креативци од  ОУ „Јан Амос Коменски“ и прочитај што ни напишаа нивните наставници:   Ања, Алексеј, Ангела, Петар, Ведра, Ангела, Јован, Сара,  Лука, Вероника, Ведран, Максим, Мила и Андреја се второроделенци во… Continue Reading

Ванеса Томова ни раскажува за нејзината омилена книга „Грдото пајче“

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Hero_Widget”][/siteorigin_widget] Ванеса Томова, ученичка во II-а одд. во училиштето „Војдан Чернодрински“, ни испрати цртеж и видео за нејзината омилена книга „Грдото пајче“. [siteorigin_widget class=”Inked_Video_SO_Widget”][/siteorigin_widget] @import url(http://libi.mk/wp-content/plugins/siteorigin-panels/css/front-flex.min.css); #pgc-7240-0-0 { width:100%;width:calc(100% – ( 0 * 30px ) ) } #pg-7240-0 ,… Continue Reading

Дарија ни раскажува за нејзината омилена книга „Снежана“

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Hero_Widget”][/siteorigin_widget] [siteorigin_widget class=”Inked_Video_SO_Widget”][/siteorigin_widget] [siteorigin_widget class=”Inked_Video_SO_Widget”][/siteorigin_widget] @import url(http://libi.mk/wp-content/plugins/siteorigin-panels/css/front-flex.min.css); #pgc-7228-0-0 { width:100%;width:calc(100% – ( 0 * 30px ) ) } #pg-7228-0 , #pg-7228-1 , #pl-7228 .so-panel { margin-bottom:30px } #pgc-7228-1-0 , #pgc-7228-1-2 { width:20%;width:calc(20% – ( 0.8 * 30px ) )… Continue Reading

Деана ни раскажува за нејзината омилена книга „Девојчето со кибритчињата“…

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Hero_Widget”][/siteorigin_widget] [siteorigin_widget class=”Inked_Video_SO_Widget”][/siteorigin_widget] @import url(http://libi.mk/wp-content/plugins/siteorigin-panels/css/front-flex.min.css); #pgc-7198-0-0 { width:100%;width:calc(100% – ( 0 * 30px ) ) } #pg-7198-0 , #pg-7198-1 , #pl-7198 .so-panel { margin-bottom:30px } #pgc-7198-1-0 , #pgc-7198-1-2 { width:20%;width:calc(20% – ( 0.8 * 30px ) ) } #pgc-7198-1-1… Continue Reading