ОУ ,,Коле Канински“

ЛИЧНА КАРТА НА УЧИЛИШТЕТО

 

Име на училиштето: ОУ ,,Коле Канински“

Општина: Битола

Адреса: ул. Бранко Радичевиќ бр. 57

Роденден на училиштето: 22 мај и се слави како патронен празник

Постои од: Во 1944/45 година започна со работа училиштето „Коле Канински“, кое името го доби во знак на сеќавање и благодарност за животот и делото на паднатиот борец за Македонија, Никола Тодоровски-Канински. 22. Мај се слави како патронен празник. Во склоп на училиштето работат и три подрачни училишта и тоа во с. Буково, с. Поешево и во населбата Буковски ливади.

Број на паралелки/ученици: 49 паралелки – 888 ученици

Наставен јазик: Македонски јазик

НАШИТЕ УСПЕСИ

Учебната 2016/2017 година е уште една од успешните години во однос на постигнатите резултати на нашите ученици.

Со освоени 139 награди на општинските, регионалните и државните натпревари нашето училиште доби диплома за најуспешно училиште во Битола.

Како расадник на врвни спортисти и оваа учебна година нашите ученици се закитија со златни медали на државните првенства во футсал (женски), ракомет (женски), тенис (женски); освоено трето место пинг-понг (машки), како и признанието за севкупен победник на Ноќната трка по повод 4. Ноември.

@import url(http://libi.mk/wp-content/plugins/siteorigin-panels/css/front-flex.css); #pgc-5027-0-0 { width:100%;width:calc(100% – ( 0 * 30px ) ) } #pg-5027-0 , #pg-5027-1 , #pl-5027 .so-panel { margin-bottom:30px } #pgc-5027-1-0 , #pgc-5027-1-3 { width:10%;width:calc(10% – ( 0.9 * 30px ) ) } #pgc-5027-1-1 , #pgc-5027-1-2 { width:40%;width:calc(40% – ( 0.6 * 30px ) ) } #pgc-5027-2-0 , #pgc-5027-2-2 { width:20%;width:calc(20% – ( 0.8 * 30px ) ) } #pgc-5027-2-1 { width:60%;width:calc(60% – ( 0.4 * 30px ) ) } #pl-5027 .so-panel:last-child { margin-bottom:0px } #pg-5027-0.panel-no-style, #pg-5027-0.panel-has-style > .panel-row-style , #pg-5027-1.panel-no-style, #pg-5027-1.panel-has-style > .panel-row-style , #pg-5027-2.panel-no-style, #pg-5027-2.panel-has-style > .panel-row-style { -webkit-align-items:flex-start;align-items:flex-start } #panel-5027-1-1-0> .panel-widget-style { background-color:#f4e6ad;padding:10px 10px 10px 10px } #panel-5027-1-2-0> .panel-widget-style { background-color:#abd6fc;padding:10px 10px 10px 10px } @media (max-width:1024px) and (min-width:781px) { #pg-5027-1.panel-no-style, #pg-5027-1.panel-has-style > .panel-row-style , #pg-5027-2.panel-no-style, #pg-5027-2.panel-has-style > .panel-row-style { -ms-flex-wrap:wrap;-webkit-flex-wrap:wrap;flex-wrap:wrap } #pg-5027-1 .panel-grid-cell , #pg-5027-2 .panel-grid-cell { -ms-flex:0 1 50%;-webkit-flex:0 1 50%;flex:0 1 50%;margin-right:0;margin-bottom:30px } #pg-5027-1 .panel-grid-cell:nth-last-child(-n+2) , #pg-5027-2 .panel-grid-cell:nth-last-child(1) { margin-bottom:0 } #pg-5027-1 .panel-grid-cell:nth-child(even) , #pg-5027-2 .panel-grid-cell:nth-child(even) { padding-left:15px } #pg-5027-1 .panel-grid-cell:nth-child(odd) , #pg-5027-2 .panel-grid-cell:nth-child(odd) { padding-right:15px } } @media (max-width:780px){ #pg-5027-0.panel-no-style, #pg-5027-0.panel-has-style > .panel-row-style , #pg-5027-1.panel-no-style, #pg-5027-1.panel-has-style > .panel-row-style , #pg-5027-2.panel-no-style, #pg-5027-2.panel-has-style > .panel-row-style { -webkit-flex-direction:column;-ms-flex-direction:column;flex-direction:column } #pg-5027-0 .panel-grid-cell , #pg-5027-1 .panel-grid-cell , #pg-5027-2 .panel-grid-cell { margin-right:0 } #pg-5027-0 .panel-grid-cell , #pg-5027-1 .panel-grid-cell , #pg-5027-2 .panel-grid-cell { width:100% } #pgc-5027-1-0 , #pgc-5027-1-1 , #pgc-5027-1-2 , #pgc-5027-2-0 , #pgc-5027-2-1 { margin-bottom:30px } #pl-5027 .panel-grid-cell { padding:0 } #pl-5027 .panel-grid .panel-grid-cell-empty { display:none } #pl-5027 .panel-grid .panel-grid-cell-mobile-last { margin-bottom:0px } }

user