ООУ „Дане Крапчев“

ЛИЧНА КАРТА НА УЧИЛИШТЕТО

 

Име на училиштето: ООУ „Дане Крапчев“

Општина: Гази Баба, Скопје

Адреса: ул. Маџари бр. 9

Роденден на училиштето: 01 февруари и се слави како патронен празник

Постои од: 01.02.1978

Број на паралелки/ученици: 36 паралелки

Наставен јазик: Македонски јазик

НАШИТЕ УСПЕСИ

Фестивалот КРЕФ – МЕЃУНАРОДЕН ФЕСТИВАЛ НА ЕДУКАТИВНИ ФИЛМОВИ – ПРОСВЕТЕН ОСКАР оваа година се одржа на 29 и 30 септември во Лесковац, Република Србија.

Нашето училиште, ООУ „Дане Крапчев“, учествуваше како финалист во две категории, во категоријата „Еду филм“ – „Сосема различни, но со иста цел“ и во категоријата „Липдуб“ – „Спот за промоција на училишната клима“. Во конкуренција на десетина видеа нашето училиште го освои првото место во категоријата „Липдуб“ и се закити со просветен оскар за 2017 година.

Автор на видеото е одделенскиот наставник Елизабета Георгиевска, координатори на активностите наставниците: Марија Н. Наневска и Бојана М. Личевска, монтажата е на ученикот Леонид Велковска, автор на песната наставникот Ванчо Јовчев, песната ја изведува ученичката Дина Јашари.

Во спотот активно учество земаа сите вработени и ученици. Содржината на видеото опфаќа активности од еко-проектот на училиштето, во кој училиштето активно учествува и двапати е добитник на „Зелено знаме“. Спотот ја претставува упорноста, креативноста, сплотеноста и меѓусебната соработката на сите субјекти во училиштето.

@import url(http://libi.mk/wp-content/plugins/siteorigin-panels/css/front-flex.css); #pgc-5090-0-0 { width:100%;width:calc(100% – ( 0 * 30px ) ) } #pg-5090-0 , #pg-5090-1 , #pl-5090 .so-panel { margin-bottom:30px } #pgc-5090-1-0 , #pgc-5090-1-3 { width:10%;width:calc(10% – ( 0.9 * 30px ) ) } #pgc-5090-1-1 , #pgc-5090-1-2 { width:40%;width:calc(40% – ( 0.6 * 30px ) ) } #pgc-5090-2-0 , #pgc-5090-2-2 { width:20%;width:calc(20% – ( 0.8 * 30px ) ) } #pgc-5090-2-1 { width:60%;width:calc(60% – ( 0.4 * 30px ) ) } #pl-5090 .so-panel:last-child { margin-bottom:0px } #pg-5090-0.panel-no-style, #pg-5090-0.panel-has-style > .panel-row-style , #pg-5090-1.panel-no-style, #pg-5090-1.panel-has-style > .panel-row-style , #pg-5090-2.panel-no-style, #pg-5090-2.panel-has-style > .panel-row-style { -webkit-align-items:flex-start;align-items:flex-start } #panel-5090-1-1-0> .panel-widget-style { background-color:#f4e6ad;padding:10px 10px 10px 10px } #panel-5090-1-2-0> .panel-widget-style { background-color:#abd6fc;padding:10px 10px 10px 10px } @media (max-width:1024px) and (min-width:781px) { #pg-5090-1.panel-no-style, #pg-5090-1.panel-has-style > .panel-row-style , #pg-5090-2.panel-no-style, #pg-5090-2.panel-has-style > .panel-row-style { -ms-flex-wrap:wrap;-webkit-flex-wrap:wrap;flex-wrap:wrap } #pg-5090-1 .panel-grid-cell , #pg-5090-2 .panel-grid-cell { -ms-flex:0 1 50%;-webkit-flex:0 1 50%;flex:0 1 50%;margin-right:0;margin-bottom:30px } #pg-5090-1 .panel-grid-cell:nth-last-child(-n+2) , #pg-5090-2 .panel-grid-cell:nth-last-child(1) { margin-bottom:0 } #pg-5090-1 .panel-grid-cell:nth-child(even) , #pg-5090-2 .panel-grid-cell:nth-child(even) { padding-left:15px } #pg-5090-1 .panel-grid-cell:nth-child(odd) , #pg-5090-2 .panel-grid-cell:nth-child(odd) { padding-right:15px } } @media (max-width:780px){ #pg-5090-0.panel-no-style, #pg-5090-0.panel-has-style > .panel-row-style , #pg-5090-1.panel-no-style, #pg-5090-1.panel-has-style > .panel-row-style , #pg-5090-2.panel-no-style, #pg-5090-2.panel-has-style > .panel-row-style { -webkit-flex-direction:column;-ms-flex-direction:column;flex-direction:column } #pg-5090-0 .panel-grid-cell , #pg-5090-1 .panel-grid-cell , #pg-5090-2 .panel-grid-cell { margin-right:0 } #pg-5090-0 .panel-grid-cell , #pg-5090-1 .panel-grid-cell , #pg-5090-2 .panel-grid-cell { width:100% } #pgc-5090-1-0 , #pgc-5090-1-1 , #pgc-5090-1-2 , #pgc-5090-2-0 , #pgc-5090-2-1 { margin-bottom:30px } #pl-5090 .panel-grid-cell { padding:0 } #pl-5090 .panel-grid .panel-grid-cell-empty { display:none } #pl-5090 .panel-grid .panel-grid-cell-mobile-last { margin-bottom:0px } }

user