brakjamiladinovciprobistip

ЛИЧНА КАРТА НА УЧИЛИШТЕТО

 

Име на училиштето:  ООУ „Браќа Миладиновци“ – Пробиштип

Општина:  Пробиштип

Адреса:  Ул. „Гоце Делчев“, бр. 2, Пробиштип

Роденден на училиштето:  21 март и се слави како патронен празник

Број на паралелки/ученици:  41 паралелка, 707 ученика

Наставен јазик:  Македонски јазик

Нашите ученици со нивните ментори постигнуваат резултати на државните натпревари.

 

Минатата учебна година ги освоивме:

 

На Државниот натпревар по физика:

 - Евгенија Јаковлевска IX одд. – III наградa

 - Драго Јакимовски VIII одд. – III награда

 - Јована Ангелова VIII одд. – III награда

 - Теа Пашовска VIII одд. – пофалница

Ментор: Ратка Стојановска

 

На Државниот натпревар по биологија:

 - Јована Наумова – II награда

Ментор: Силва Зафировска

 

На Државниот натпревар по природни науки:

 - Невена Кимова V одд. – III место

Ментор: Драги Станојковски

 

На натпреварот по англиски јазик Spelling bee:

 - Михајло Милевски – I место

Mентор: Јулијана Маркова

 

На државниот натпревар по математика: Филип Милисов освои II место, а учествуваше и на Јуниорската македонска математичка олимпијада, каде што освои златен медал.

Ментор: Благица Милисова

 

На државниот натпревар по географија:

 - Теа Пашовска – II место

Mентор: Александар Николовски

 

На државниот натпревар по македонски јазик и литература:

 - Моника Денчевска – II место

Ментор: Славица Јанева

 

На Државниот натпревар по кошарка – женски, екипата на нашето училиште освои I место

Ментор: Лена Игнатова

 

На Државниот натпревар по одбојка – машки, екипата на нашето училиште освои III место, а оваа година освоија II место

Ментор: Емил Спасовски

 

user